Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.31%  Shanghai +0.23% S&P500 +0.18% DAX futures -0.12%
Igår var det investorene her hjemme som gulpet opp aksjer, og det var ingen gjemmesteder blant de store. Resten av kontinentet glapp ikke skikkelig før May sin Brexit avsteming ble utsatt og USA åpnet.
Over dammen satte man nye bunner, ledet av bankene, før markedet snudde tvert om og tech aksjene viste veien tilbake til grønne tall. Asia handler blandet, med blant annet Japan svakt i det rød.
Britiske ledighetstall, tysk sentimentindeks, samt produsentpriser og oljelagertall fra USA er dagens  makro.

Idag skulle vi egentlig allerede hatt svaret på hvordan avstemningen i underhuset i England ville ha endt. Statsminister May valgte og utsette denne, da den etter alle solemerker ville blitt stemt ned, med veldig god margin. Ryktene svirrer nå mellom misstillitsforslag, nyvalg, og ikke minst ny folkeavstemning om Brexit.
Denne situasjonen endrer seg på øyen nesten daglig, hvorav den er langt mer stabil hos EU, de står på sitt. Tusk, som er ansvarlig for forhandlingene hos EU, sier at det er uaktuelt å reforhandle avtalen, og at de også vil planlegge ytterligere for en hard Brexit. ING har laget en oversikt over de forskjellig nye scenarioene, hvorav flere ender opp i en situasjon som Tusk allerede har avkreftet vil skje.

Jeg skrev kort forrige uke om Qatars planer om å øke eksporten av LNG med over 40% de neste 3-5 årene.
Qatar, som nå forlater OPEC, er verdens desidert største LNG eksportør, med Australia som en god nummer 2. Etterspørselsveksten vi har sett de siste årene har i stor grad kommet fra Asia, så jo lenger unna lastene komemr fra, jo mer vil det bidra til høye rater.
USA begynte ikke å eksportere LNG før i 2016, men derifra har det gått unna, og det vil langt langt mer kommende måneder.
EIA estimerer at eksportkapasiteten til USA vil mer enn dobles bare de neste 12 månedene, med en ytterligere økning på 80% de påfølgende 24 månedene.

Russland vil heller ikke bli hengende igjen, da de tross alt er verdens nest største gassprodusent. De har nå også planlagt en nesten tredobling av eksportkapasitet av LNG de neste 4-5 årene.
Mye av denne LNGen vil fraktes via rørledninger til Europa, og i den planlagte rørledningen til Asia, men frem til denne er ferdigstilt så vil det fortsatt shippes mye laster fra nord i landet og østover.

Estimatene av en underdekning på rundt 40 LNG skip de neste 2-3 årene ser ut til å holde vann videre.
Golar, som planlegger å konsolidere flåten sin med Awilco og TMS Cardiff til The Cool Company, sier at for hver $10 000 ratene øker for sine 11 skip, så øker EBITDA med ytterligere $40mill i året.
The Cool Company vil bli en av de større spillerne, hvor Teekay LNG, Qatar Gas Transport, MOL, og NYK LIne dominerer idag.

SoftBank har ikke latt seg affektuere av børsuroen, og har stått ved planen sin om å notere sitt japanske telekomselskap. De listes allerede 19. desember, og de selger unna aksjer for ikke mindre enn $23.5mrd, noe som gjør det til Japans største notering noensinne, og akkurat litt mindre enn verdensrekordholder Alibaba ($25mrd).
Med forrige ukes nyhet om Ubers søknad om notering så vil SoftBank plutselig sitte i en situasjon neste år med over $50mrd i kontanter, noe sjefen Song ikke har som vane for å gjøre. Disse vil nok bli sysselsatt rimelig kjapt, og det er igjen tech, med hovedtyngde på AI, som vil nyte av denne nye bølgen av cash.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer