Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.81%  Shanghai -0.09% S&P500 +1.55% DAX futures +0.03%
Knallsterk start på uken for samtlige indekser i Europa. Volumene er dog fortsatt ikke på den overbevisende siden. USA fulgte opp, og tech var lokomotivet til en forandring, selv om Apple ble hengende igjen og tapte tronen som verdens største selskap til Microsoft.
Asia handler forsiktig opp idag og, uten de store nyhetene eller volumene.

Tynn makrokalender idag, hvor forbrukertillit fra Frankrike, Italia og USA, og oljelagertall er høydepunktene.

Draghi var relativt klar på at svakere vekst i EU ikke er grunn nok til å fortsette ECBs kvantitative lettelser etter desember.

Selv om Tyskland faktisk hadde negativ vekst forrige kvartal, så mener ECB at dette kun er økonomien som går inn i en mer moden fase, og at en del faktorer forrige kvartal kun var engangshendelser. Bilproduksjonen blir blant annet plukket ut som en faktor som vil komme sterkere tilbake.
HSBC på sin side mener at ECB vil være langt kjappere på ballen hvis pilene ikke flater ut eller stiger snart, og har i den anledning listet opp smørbrødlisten Draghi har. Annet enn oppblåste balansen og allerede rekordlave renten, så vil politiske hindringer kunne redusere en stor del av de mulige tiltakene.

Litt over 90% av de 70 forskjellige aktivaklassene Deutsche Bank følger har negativ utvikling (i USD) så langt i år. Vi skal tilbake til 1920 for å finne lignende synkront fall i så mange aktivaklasser.
“Normalt” sett så ville man kunne ha gjemt seg i en form for obligasjoner mens aksjer faller, men 2018 har gitt få slike muligheter.

Mye av denne korrelasjonen kan nok skyldes den usunne overvekten av flyt inn i automtatiserte ETFer og lignende fond. Dette gjør at saueflokkeffekten blir selvforsterkende, og konsentrasjonen i enkelt klasser og papirer øker, noe som ikke er veldig sunt for markedet.

Et kjapt blikk på EPS veksten forklarer forsåvidt hvorfor skepsisen til aksjer har økt. Er det sannsynelig at inntjeningen holder, eller overstiger, dette tempoet i nær fremtid? Markedet sier ganske klart nei for øyeblikket. Rotasjonen ut av aksjer med høye vekstmultipler, og inn i aksjer med mer konservative forretningsmodeller og multipler har vært tonen siden i sommer, hvor spesielt tech aksjene med sine aggressive vekstanslag blir mest utsatt.

Det er få hus eller analytikere som tørr å si at man skal holde seg unna aksjer, og UBS ,som mange andre, sier at det er viktig å hedge noe av posisjonene sine.
Goldman Sachs venter EPS vekst for SP500 på 23% for 2018, 6% i 2019, og 4% i 2020. Så ikke akkurat noe som tilsier full fart i vekstaksjer, men dette kan gi grobunn for god gammeldags stockpicking!

LNG shipping holder seg fortsatt svært godt, og store svingninger i underliggende LNG priser gjør at de fysiske traderne får nok å holde på med. Etterspørselen fra Asia er knallsterk, og anses å øke med litt i underkant av 10% neste år. Flaskehalsen ved eksportterminaler ventes å komme ned samtidig som flere nye terminaler åpner opp i USA. Det er ventet at det er behov for opp til 90 nye skip inn mot 2020, og ordreboken tilsier at det vil være et underskudd på nesten halvparten av dette. Såfremt Asia fortsetter å vri seg mot mer miljøvennlige energikilder så går LNG en fortsatt lys fremtid i vente.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer