Morgenrapport Tirsdag

En rød dag i Asia gir forhåpentligvis lavere kurser fra start på Oslo Børs. Det er mye vanskeligere å kjøpe et marked som bare stiger og stiger, men nå ser det ut til at døren åpnes og investorene kan kjøpe seg inn når andre selger. Jeg er fortsatt positiv til aksjer i januar, gitt at ikke resultatene som blir lagt frem de kommende ukene, skuffer stort.

Kvartalssesongen starter i dag, og husk at Monsanto (Yara) kommer før åpning på Wall Street, mens Alcoa (NHY) kommer klokken 22.00 norsk tid. Jeg ser ingen grunn til å handle de aksjene i forkant, men det er godt mulig de er kjøp hvis guidingen ligger i øvre enden av forventningene.

Estimize.com, der man kan legge inn egne forventinger til kvartalstall og se konsensus hos analytikerne og publikum, finner jeg noe interessant på Alcoa: Både analytikerne på Wall Street og publikum har ligget lavere enn reelt resultat de siste kvartalene. Det vil si at selskapet har overrasket positivt. Q3 2012 lå Wall Street på EPS 0, mens publikum lå på EPS 0.01, og reelt resultat var 0.03. Nå ligger både publikum og Wall Street på EPS 0.07, og skulle selskapet slå forventningene igjen, vil aksjekursen kunne stige. I tillegg vet vi at Kina storyen er viktig, og skulle selskapet si noe positivt om kinesisk etterspørsel kan hele råvarekomplekset løfte seg inn i morgendagen.

-/ DEUTSCHE BANK mener Kinesisk GDP vekst vil stige over 8% i første halvår i år.

-/ SEISMIKKDAG: Både TGS og Dolphin la frem guidingen for 2013. TGS ligger i øvre enden av hva som er forventet, men ingen store overraskelser. Kursen bør ikke falle. Dolphin dermiot spår en omsetningsøkning på 40-50% i år, og en kontraktsdekning på over 70% de neste tre kvartalene, det er sterkt! Bull.

-/ HISTORIEN er annerledes hos stakkars EMGS, som kom med en profit warning i går. De tar ned omsetningen for 2013 med over 10%, og Pareto svarer med salgsanbefaling og kursmål 10 kroner.

-/ JEG TOK en runde på DNB i går, og innså raskt at samtlige oppdateringer og analyser fra meglerhusene var 2-3 måneder gamle. I mellomtiden har det skjedd store ting med Basel III. Jeg tror neste oppdatering, som sikkert er rett rundt hjørnet, vil male et vakrere bilde av sektoren.

-/ DET ER SIKKERT flere lesere av morgenrapporten som lurer på hvorfor jeg maser så mye om “The Internet of Things”, og det er ikke bare fordi vi har et “norsk” selskap (ThinFilm) som ligger helt i front, men også fordi jeg tror at denne utviklingen kommer tidligere enn ventet. Teknologien fungerer, og den er billig. Hvorfor skal ikke bilen din være smart? kommunisere med den fra din laptop eller samrtelefon. Overføre musikk, statussjekk på motor og bensin, sette på varme. Dette er det neste store skrittet for forbrukerne, og nå har ti selskaper gått sammen for å lage en non-profit konsortium for å samle interessene i bransjen.

-/ DENNE ER for spesielt interesserte, men hva skjer egentlig hvis USA treffer gjeldstaket og ikke kan låne flere penger? Mange hevder at de kan utsette andre betalinger, og prioritere statsgjelden, men i følge denne presentasjonen kan det bli skikkelig stygt.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer