Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -1.50%  Shanghai +0.13% S&P500 -0.04% DAX futures -0.23%
Tung dag for hele Europa, men hovedindeksen holdt seg godt, mye takket være Hydro sin oppgang, hvor det som ser ut som en foreløpig seier over myndighetene i Brasil.
USA åpnet bra ned, men Dowen endte i pluss og SP nesten flatt, tech var igjen svakeste sektor.
Kina handler opp med en noe stabilisering i Yuanen og den kommende likviditetspakken, men Japan korriger på styrking av Yenen.
Tysk handelsbalanse, samt auksjon for korte statsobligasjoner og diverse sentimentsindikatorer fra USA er dagens makro.

Grafen øverst, fra BofA, viser hvor allokeringen ut av aksjer virkelig starter.
Den gir også et interessant bilde av at allokering av aksjer øker når 10åringen stiger fra 3-5%, et område vi befinner oss i akkurat nå (10åringen handler 3,24%).
Skal man følge BofA sine kvanter så skal man øke allokeringen nå, og senke den når den handler et sted mellom 4,5-5%.

Grafen rett over underbygger det amerikanske ordtaket, bigger is better.
De mindre selskapene i SP indeksen faller kategorisk mer enn de større. Det er en klar parallell mellom mcap og fall. Dette er naturlig håndtering av risk, da man gjerne kvitter seg med de mest illikvide (som også har en vane for å være de mest risikofylte) posisjonene så fort markedet surner litt.

Skiferprodusentene i USA sliter med å øke produksjonen, hvor riggtelling og produksjon har stagnert siden juni.
Problemet ligger hovedsaklig i logistikk, da rørledningene ikke kan håndtere mer, og togstransport er mindre populært etter noen svært uheldige ulykker. Derav også den $10 store prisdifferansen mellom Brent og WTI.
HSBC ser disse flaskehalsene forsvinne de kommende årene, og at produksjonen således økes med 3mbp frem mot 2021.

Siste eksport dataene ut av Iran viser et fall på ca 1/3 fra september, så langt i oktober, og rykteflommen på hvordan USA og OPEC skal håndtere dette fortsetter.
Nå som til og med IMF har nedjusert vekstutsiktene i verden, med trykk på fremvoksende markeder, så gjenstår det å se om IEA og OPEC nedjusterer sine etterspørselsanslag.

I det korte bildet så har Equinor, BP og Exxon startet evakuering av flere plattformer i GoM i forkant av orkanen Michael.

FT har en god artikkel på hvem som er de største taperne på høye oljepriser.

Amerikanske myndigheter er ute og klager over at Kina manipulerer valutaen sin.
Dette er et av de beste verktøyene Kina har i handelskrigen. Yuanen er ned 9% mot USD siden denne dansen startet. Siste bevegelse var som nevnt et vesentlig kutt i kapitalkravene til bankene, som i praksis frigir rundt $150mrd, hvorav 1/3 brukes på forfallende gjeld.

Flere aktører, inkludert avisen Global Times (statsvennlig kinesisk avis), peker på at myndigheten nærmer seg nye stimulitiltak for å demme opp for handelskrigen.
Pimcos siste artikkel tar for seg hvilke råvarer de ser for seg vil nyte best av eventuelle nye tiltak.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer