Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.09%  Shanghai +1.03%  S&P500 +0.01% DAX futures  +0.01%

Ikke en dag hvor spenningen var å ta og føle på, da de største aktørene hadde langhelg i statene.
Oslo holdt seg på plusssiden nær sagt hele dagen, hvor resten av europa også handlet +/- et kvart prosentpoeng. Asia handler noe blandet, og det kan observeres noe så sjeldent som grønne kinesiske indekser.
Britisk inflasjonsrapport, og amerikansk PMI og ISM er dagens makro.

Alle som har drevet med råvarer og/eller shipping vet at orkansesongen kan by på mye volatilitet og spenning.
Nå er det Gordon som skal følges med på. Orkanen er ikke mer enn en kategori 1, men den beregnede ruten er rett gjennom plattformene i GoM, og ikke minst beltet av raffinerier langs kysten.
Anadarko har allerede evakuert to plattformer, og flere av raffineriene holder igjen på bestillingene.
Godt man kan kjøpe derivater på orkanforsikring (her er forsåvidt en god visualisering av hvor stort verdens derivatmarked er).

På den andre siden av klodenså gir India tommelen opp for at statseide raffinerier kan importere iransk lje, såfremt Iran selv forsikrer skip og last. Forsikring har vært ett av de store hindrene, da amerikanske sanskjoner hindrer de internasjonele selskapene i å forsikre skipene, og få land vil ha en gammel fulllastet iransk VLCC inn i sine farvann uten at den er forsikret.

Her er en tabell over nasjonalitenene på bankene som sitter med argentinsk gjeld, eller de som sannsyneligvis må ta en hårklipp etter at Argentina prøver å komme i mål med IMF idag.
Tyske banker har tilnærmet null eksponering mot Argentina, men spanske banker har klart å akkumulere over $28mrd i argentisk gjeld, så det kommer sikkert godt med ved siden av all den non performing nasjonale gjelden de allerede sitter med.

Finans har kjent på automatisering en god stund allerede. Goldman Sachs har bare to tradere, globalt. Resten styres av dataingeniører som overser tusenvis av algoritmer som styrer handelen.
Flere deler ventes og taes over av AI, men enkete deler ser ikke nødvendigvis ut til å være like lett.
UBS skraper nå sin automatiserte investeringsrådgivning, da de ikke lenger ser den store oppsiden i prosjektet. Flere av de store husene står ovenfor det samme dilemmaet; falle for fristelsen til å sette inn enkle lavkost roboter, eller beskytte en flere tiårgammel høymargins forretningsmodell.

Øverste bildet er tatt fra Bloomberg artikkelen om Bill Benter.
Det er mannen som skrev en algoritme som ikke klarte å tape på veddeløpsbanen.
Nå, noen milliared rikere, forteller han historien sin.

Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer