Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.22%  Shanghai -0.16%  S&P500 +0.77% DAX futures  +0.22%

Jeg brukte litt tid i går, på chartet og kommentarene ovenfor. Det var ikke vanskelig å huske de ulike krisescenarioene som markerer små bunner og topper i en lang oppgangsperiode. Hvis vi trekker hodet litt tilbake, så er første konklusjon at man egentlig ikke bør la seg skremme av avisoverskrifter og dagsaktuelle problemstillinger i aksjemarkedet.

Det lange bildet i aksjemarkedet er soleklart. Det kommer flere mennesker på jorden, og global GDP vokser, da stiger egenkapitalinstrumenter. Ser man nærmere, er det klart at hver enkelt av disse nyhetene har i sitt potensialet å fremprovosere større korreksjoner. De kommer jevnlig, og nå har vi ikke hatt en alvorlig økonomisk situasjon siden oljeprisen falt 77% i 2016. Hva kommer rundt neste hjørne?

-/ DAGENS HOTTESTE nyhet er at Tor Olav Trøim & Co har kjøpt aksjer i Yarafor 900 millioner kroner. Dette er den største “traden” de gjør etter Storebrand, der de tok styreplass og tjente over 400 millioner kroner. Selskapet har sett lavere marginer de to siste kvartalene, og i sommer ble selskapet nedgradert av SBK1 markets. Allikevel har aksjekursen steget fra 318 i juli måned til 385 kroner i dag. Det vil ikke overraske meg om momentumet fortsetter.

-/ WARREN BUFFET investerer i sitt første selskap i India. Mobilbetalingsappen PAYTMblir når verdsatt til $10 milliarder. India er i ferd med å flytte hele sin kontantøkonomi over på nettet. PAYTM signerte opp 10 millioner kunder første måneden under nye regler. Jeg blir i dårlig humør av hvor mye av verdiskapingen som foregår utenfor regulerte børser, der kun noen få deltar. Tenk hvis du som sparer kunne veddet å disse åpenbare utviklingstrekkene gjennom regulerte markedsplasser på et tidlig stadiet.

-/ DAGENS LESETIPS er en artikkel fra Steve A. Cohen, grunnlegger av SAC Capital, hovedpersonen i boken Black Edge, som skriver om “the next big thing”. Hovedtesen hans er at vi nå har gått gjennom en periode der software har spist store industrier, men nå kommer modellenes tidslader. Hvordan vi bruker dataen til å forbedre produktet, til å gi enda bedre data, som igjen gir bedre produkter i en evig sirkel. Denne sirkelen vil gå raskere og raskere, helt modellene samler, leser og utfører på egenhånd. “Models will run the world” – WSJ

Husk at du kan få morgenrapporten rett i mailboksen din hver morgen ved å registrere deg her!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer