Morgenrapport Tirsdag

Markedet gikk rett i kjelleren i går. Det er ikke noe poeng å lete etter årsak eller en enkel forklaringsvariabel. Når aksjemarkedet faller så mye, er det tekniske ting som stoplosser og generell frykt som styrer markedet. MItt poeng er at utløsende faktor ikke er like viktig som det faktumet at Dow Jones var ned 500 punkter på det verste etter at Oslo Børs stengte ned -1.37%.

Som investor bør man definitivt ta dette som et signal om at markedet fortsatt er volatilt og usikkert, og hvem ønsker å ta ny risiko kun dager før de drar på ferie? 

-/ DET GJØR Jan Haudemann Andersen. Han har nemlig kjøpt Kahoot! for 30 millioner de siste to ukene. Det gir han en post på 170 millioner kroner totalt. En god lærdom innen trading er å legge på vinnende posisjoner og selg taperne raskt. Skal man øke, gjør det når du har en god gevinst inne allerede. Her feiler nybegynner hele tiden, meg selv inkludert. Det er mye morsommere å sikre noen raske gevinster, og tviholde på taperne fordi de “skal jo komme tilbake snart”.

-/ ER DET NOEN som vet hvordan man investerer i E-sport? PWCmener at veksten innen dette nye idretts/betting segmentet kommer til å overgå mange andre vekstrater de neste årene. Etter litt Google hjelp, fant jeg fort ut at de fleste selskapene er eid av private equity eller store mediebedrifter. Business Insider har en god artikkel om hvordan få eksponering i denne sektoren, der alternativene var spillutviklerne Blizzardog Electronic Arts.

-/ THE FACTORY tar nå I mot søknader for høstes aksellerator program. Dette er den femte i rekken, og det har kommet 4-5 selskaper ut av hvert program med god funding og støtte til å realisere forretningsideene sine. I kullet til BizBot har alle hentet penger på fordelaktig verdsettelse og et selskap er solgt til Gjensidige. Mitt tips er at du bør delta på slike akselleratorprogram hvis du har en god idé. Du trenger ikke annet enn tre slides og et sterkt ønske om å teste ideén i markedet. Se gjerne videoen under.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer