Morgenrapport Tirsdag

Da ble det som forventet i Singapore, en god start mellom Donald Trump og Kim Jung-Un. Det er vanskelig å se de feile på oppløpstreken, når lederne på begge sider har gått ut så høyt i forkant. Blir de en nedrustningsavtale, vil den være historisk i alle formater. Hadde det vært noen andre enn Trump og Kim Jung-Un ville vi i dag sett norske avisredaktører begynne spekulasjonene om Nobels fredspris. Markedet har nok allerede indiskontert en seier, og futures er marginalt opp i morgentimene. 

Tilbakekjøp og utbytter har de siste årene vært populært hos børsnoterte selskaper med tilgang til billige lån og stigende topplinje. Flere store norske selskaper som DNB, Statoil, Yara og Norsk Hydro har kjøpt tilbake aksjer med overskuddslikviditet, som en måte å gi tilbake til aksjonærene. Da er det interessant å lese om en forsker hos SEC som har sett på hvordan ledelsen agerer i selskapene som har begynt tilbakekjøp av egne aksjer. Statistikk viser nemlig at det er fem ganger mer sannsynlig at ledelsen da selger sine private aksjer. Dette sammenfaller nok med oppturen i aksjen, eller det gode volumet.

-/ OLJEPRODUKSJONEN i Saudi Arabia steg for første gang siden oktober til over 10 millioner fat per dag. OPEC avtalen går mot slutten og aktørene gjør seg klare til å øke produksjonen ytterligere. Dette sammenfaller med at produksjonen i USA har møtt på flere flaskehalser, og ekspertene lurer nå på hvor raskt ny produksjon EGENTLIG kan komme på plass.

-/ JEG FiKK flere innspill på Elementi går, og deres plan om å “tokenize” råvarer. En ivrig leser mente dette er en måte å realisere fremtidig produksjon tidligere, det er helt riktig. Da får man også en risikoprising på prosjekter. Prisen på token vil reflektere produksjons og salgsrisiko. For Element sin del vil det også være en måte å få mer betalt for råvarene, ettersom token kun skal reflektere prisen på underliggende. Når de så utstedet tokens, vil de få inn penger. De vil også slik jeg forstår det få salgsprovenyet på jern malmen, men må garantere for soliditeten i tokens ved pant i fysisk produksjon.  I slike tilfeller får Element dobbelt betalt..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer