Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +0.21%  Shanghai +0.41% S&P500 +0.45% DAX futures -0.13%
Relativt forsiktig start på uken for Oslo, da spesielt oljeaksjene var på bakfoten. Oljeprisen har falt et snaut prosent til siden vi stengte. Resten av Europa holdt seg opp rundt 0.5%, men investorene holder fortsatt italienske akjser på en armlengdes avstand. USA holder samme tempo som Europa, og Nasdaq printer ny rekord. Asias ledende indekser følger resten av markedet.
PMI fra hele Europa, samt PMI, ISM og nye jobbutlysninger fra USA preger dagens makrokalender.

FT har en veldig god artikkel om mannen bak selskapet som kuppet gjelden til Norske Skog, og den påfølgende konkursen. Man trenger kun å ha en registrert profil for å lese.
Hvis du ikke skulle gidde det, så får du hvertfall 5% av informasjonen i denne twitter tråden.

Som Richard skrev igår, så skal Tesla holde aksjonærmøte idag.
Musk er under økende press for treg oppstart av Model 3 produksjonen, samt at flere frykter at han har for mange baller i luften (Space X, Boring Company og nå godteriprduksjon).
Grafen over viser en uheldig utvikling, og det er tydeligvis flere og flere av kundene som nå heller tar tilbake depositumet, enn å ta levering av bilen.
Hvorvidt dette er på grunn av en høyere pris enn planlagt, diverse problemer med autopiloten, eller den litt halveis byggekvaliteten vites ikke.
I dette tempoet er de avhengige av en ny modell å ta depositum for, eller en god gammeldags emisjon.

Har ikke skrevet så veldig mye om krypto på en stund, så følte det var på tide med en kjapp update.
BTC handler så og si samme sted som på samme tid i april, hvor flere av de andre ledende kryptovalutaene også ligger usedvanlig rolig.
Morgan Stanley er ute med en ny rapport om “sektoren”, og ved siden av å påpeke det ekstremt store fallet i likvididet, og feilede ICOs, så ser de at over 40% av volumene går mellom kryptovalutaene.
De resterende prosentene er nå langt mer jevnt fordelt over forskjellige FIAT valutaer enn tidligere.
Samtlige av verdens største banker jobber med forskjellige måter å integrere blockchain i forretningsmodellen sin, og spørsmålet er hvilken valuta dette blir denominert i, eller om de går sammen og lager en ny en selv, ala Ripple.

Italienerne kom i mål med dannelse av ny regjering rett før helgen, men å si at alt er glemt vil være en drøy påstand. Landet og den nye koalisjonsregjeringen har fortsatt en del hindere frem mot nyttår, hvor det største vil være å få gjennom ett nytt budsjett i parliamentet, hvor regjeringens flertall er knepent.

Ellers skal man være obs på plutselige nyheter i shippingsektoren denne uken.
Posidonia er underveis i Hellas, og de ledende aktørene innenfor skipseiere, operatører og meglere vil delta i diverse paneler og debatter.
Senest igår påpekte Maersk Brokers at tilbudsveksten i tørrbulk kun vil ligge på 2% de neste årene, mot en ventet etterspørselsvekst på 2,5%, et forhold man ikke har hatt glede på en stund.
Mvh

Thomas Mathisen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer