Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.62%  Shanghai -0.50% S&P500 -0.24% DAX futures -0.13%

Oslo holdt koken helt inn til mål, hvor tungvekterne jevnt over var på opp. Europa ellers var i minus, da Italia igjen sto for dagens største fall. USA hadde langhelg, med stengte indekser.
Asia korrigerer noe ned, men volumet er tynnere enn vanlig med Singapore, Malaysia, og Thailand stengt for dagen.
Sentralbankmedlemmer fra ECB og FED, samt BoJ sjefen taler idag, forbrukertillit fra USA, og Italias auksjon av 6mnd obligasjoner er det som vil få fokus idag.

Den italienske finanssektoren tok støyten for den politiske uroen i landet, og noen av landets største banker ble pauset for handel grunnet for store fluktuasjoner (les fall).
Renten på statsobligasjonene skyter i været, et resultat av investorer som selger det de kan av italiensk gjeld. Spreaden mellom italienske og tyske obligasjoner er nå større enn hva det var før det franske valget ifjor.
Hovedgrunnen for at presidenten blokkerte finansministerkandidaten til koalisjonen var at kandidatenen i 2015 var medforfatter på et forslag om hvordan Italia kunne “snike” seg ut av EU, uten at det kom opp til avstemming hos folket. Presidenten sier videre at han ikke vil blokkere en eventuell plan om å forlate EU, såfremt dette er under et klart mandat av flertallet.
Koalisjonen har for øyeblikket gitt opp og danne regjering, og frykten er at et eventuelt nyvalg vil dreie seg om Italias EU medlemskap.

EU har mer og stri med om dagen, idag så møtes toppbyråkratene for EUs handelskommisjon USAs utsendinger, hvor EU håper på å få unntak fra stål og aluminiumstariffene som får effekt fra og med fredag.
USA har tidligere sagt at de kun gir unntak til de nasjonene som føyer seg etter gitte kvoter og restriksjoner, hvorav EU prøver å spille på at de to kontinentene må stå sammen mot Kinas økende makt.
Skulle de ikke bli enige så vil EU umiddelbart innføre ytterligere tariffer på amerikanske varer, og handelskrigen er isåfall igang!

Oljeprisen stabiliserer seg etter en tøff dag i markedet. OPEC og Russland hinter om at de ønsker å øke produksjonen med 1mbpd iløpet av andre halvår.
Dette er isåfall velkomne nyheter for tanksektoren, som ikke akkurat er store pengemaskiner på disse ratene. Fremtidskurven er fortsatt i sterk backwardation, ett år handles på $72, 2020 handler $68, og 2025 handles rett under $62, så man kan ikke forvente seg at de fysiske oljetraderne skal lagre olje med det første. Kurven forklarer også at markedet på lang vei priser inn at OPEC skal komme sterkt tilbake.
Som grafen over illustrerer, så kutter forvaltere kraftig i long eksponeringen sin.

Lastebilsjaførene i Brasil er nå på 8de dagen med streik, og det har nå kommet til punktet at fabrikker stenger ned produksjonen, og laster fra havnene kanselleres. Regjeringen prøver ved lovgivning å få de streikende tilbake, men det har så langt hatt liten effekt. Spesielt eksporten av sukker og soyabønner treffer tørrbulksektoren, da begge produktene gjerne fraktes hele veien til Kina.
Både Baltic Dry og Capesize indeksen har tatt en smell på bakgrunn av dette, men Golden Ocean har ikke bevget seg nevneverdig med, noe som raskt kan skje!

Avslutter med en god artikkel fra FT, som baserer seg på Oaktree Capital grunnleggerens bekymring over de høye multiplene PE bransjen betaler for oppkjøpene sine, og hvordan insentivene til forvalterne er å hente inn mer penger til nye oppkjøp, uansett hvor lav yield de forventer fremover.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer