Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.08%  Shanghai -0.22% S&P500 +0.09% DAX futures -0.10%

Flatt døgn i aksjemarkedet etter to uker med oppgang. Konsolidering, bygging av tillit, absorbering av nyheter, reallokering av ressurser. Man merker en stor forskjell om  markedet er drevet av frykt eller et mer konstruktivt sentiment. Nå ser det ut til at verden ikke blir like skremt av Trump sine tweets eller oppsigelse av avtaler, Kinesisk gjeld, stigende renter eller steinkasting i midtøsten, vi har fått en ny normal der alt er “normalt”. 

For første gang i historien blir en rekke selskaper i Kina tatt opp i MSCI Emerging Markets indeks. Over 200 selskaper skal nå bli inkludert hos verdens mest kjente indeksleverandør for aksjeforvaltere. Kina sin andel av denne indeksen stiger fra 0.7% til 14%.  Det betyr at pensjonsfond, indeksfond, ETF’er og ulike forvaltningsmiljøer som representerer cirka $12 trillioner. Jeg har vanskelig for å se et annet scenario enn at Kinesiske aksjer vil outperforme på grunn av dette. 

-/ HVA SKAL DU være bullish til? Se på grafen øverst. Den viser oljeprisen og utviklingen i oljeaksjene på Wall Street. Det er et stort misforhold, der aksjene ikke har tatt igjen den stigende oljeprisen. I siste E24 Podcasten, snakker Tom Hauglund om at flere norske investeringsbankerhar hevet oljeprisanslaget for de neste to årene. Hvis oljeprisen fortsetter videre opp, kan det komme en virkelig ketchupeffekt i oljeaksjene.

-/ DEN STORE nyheten i dag er uten tvil fusjonen mellom Songa Bulkog Star Bulksom er listet på Nasdaq. Det greske rederiet er verdt 6.5 milliarder kroner, og Songa Bulk er verdt 1.4 milliarder kroner. Dealen er strukturert slik at Songa Bulk selger alle sine skip til Star Bulk i bytte mot aksjer og kontanter. Det blir også en listing av Star Bulk på Oslo Børs. Grekerne var åpenbart gjerrige på aksjeandelen, da Songa Bulk ender opp med 6% eierandel i Star, men 1.2 milliarder kroner i kontanter. Herman Billung går inn i ledelsen i Start Bulk.

-/ DET GÅR MOT en ny regjering i Italia. (Noe markedet overraskende nok har taklet bra, anti EU bevegelsen osv) Som vanlig har detaljene fra forhandlingne lekket, og noen av smakebitene fra 5 stjernersbevegelsen og Lega Nord er følgende: 15% flat skatt. Jobbe mot å fjerne sanksjoner mot Russland, revurdere EU “treaties” og begrense flyktningstrømmen over middelhavet. Samarbeidet var såpass problematisk at det første de ble enige om var å ikke lansere sine egne ledere som statsministerkandidater. En outsider får den jobben!

Mvh

Richard Paulsen
Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer