Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.07%  Shanghai -0.35% S&P500 +0.81%  DAX futures +0.40%

Sentiment: Ro skaper ENDA mer oppgang!

Nå løper vi rett inn i en ny periode med rapportering av kvartalstall, det bruker å dempe volatiliteten i markedet. Som et godt eksempel slo Netflix markedets forventninger igjen, og aksjen stiger 5% i etterhandelen. Kursen ligger nå $325, en god oppgang siden nyttår da den entret 2018 med en kurs på $202. Aksjefutures på S&P500 og NASDAQ100 stiger over natten som følge av positive tall, noe som sender volatiliteten ned. 

Hittil har vi hatt den lengste perioden med høyere realisert volatilitet (faktiske tall) sammenlignet med VIX indeksen siden 2008. Det betyr at markedet har svingt mer enn hva aktørene har estimert gjennom VIX, som er forward prisen. Et dårlig tegn, men nå kan det snu dvs. volatiliteten falle fordi fokus går mot kvartalstallene, og bullish spin fra diverse CEO’s.

-/ TORSDAG 26 April. skal DNBlegge frem kvartalstallene sine. Her vil vi få se hvordan DNB Markets leverer under de nye MiFID II reglene. Målet er at de skal levere 1 milliard kroner på bunnlinje hvert kvartal, men bommet akkurat i Q4. I tillegg blir det oppdatering på omstilling fra Bank til teknologiselskap (i følge Bjerke). Aksjekursen ha falt til 147 kroner, det laveste nivået siden juli 2017. Dette samtidig som Hovedindeksen på Oslo Børs ligger fire punkter (0.5%) fra All-time high notering.

-/ KURSOPPGANGEN i Norwegianfortsetter, aksjen er opp nye 10% etter der jeg trodde den ville ta seg en pustepause. Den samlede shortposisjonen er nå på 1.8 millioner aksjer, ned fra 3.5 millioner. Årsaken til fornyet fart var nok spekulasjonene om at det kunne komme andre velbemidlede beilere på banen. Typisk at slike rykter oppstår i en potensiell budprosess, da incentivene for høyere kurs plutselig ble aktualisert på en annen måte.

-/ JEG FORTSETTER oppfølgningen av River iGaming, som i går ble omsatt på 34 kroner på det høyeste. Opp 10 kroner siden jeg skrev om aksjen på fredag. Her jobbes det hardt for å bygge aksjeverdier, da aksjekursen vil være hard valuta når de skal kjøpe andre selskaper i spillsektoren.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no    Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer