Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +1.70%  Shanghai +0.70%  S&P500 +1.10% DAX futures +0.16%

Solid reaksjon opp i markedene igår. Selv negative tyske bilprodusenter og italienske banker klarte ikke holde indeksene nede. Vinduet var kort for å kjøpe aksjer lavere enn fredag, og energisektoren var blant annet en av driverne hjulpet av en sterk oljepris. Asia fortsetter oppturen med Nikkei som spretter opp 1,7% fra 5 måneders lav. Tynn makrokalender idag, hvor oljelager tall og fabrikkordre fra USA stikker seg ut, ved siden av diverse taler fra FOMC medlemmer.

Ikke overraskende stilte en lang liste med politikere seg opp mot Trump sine uttalelser for tollmurer, og flere mener dette også bare er en del av hans forhandlingsteknikk nå som man er i siste fasen av NAFTA forhandlingene (frihandelsavtalen mellom USA, Canada og Mexico).
Italia ble heller ikke snudd på hodet, eller satt nevneverdig fyr på, iløpet av gårsdagen, og Merkel ble faktisk sittende i regjering.
Dette er hovedpunktene til optimistene, mens pessimistene fortsatt peker på EU skepsis i Europa, strukne aksjekurser, og Trump, for å nevne noen få punkter.
Volumene og likviditeten er litt for tynn til å hevde at bunnene er satt, men vi har så langt ikke utfordret lavpunktene i 2018.
Grafen over viser at selskapene i USA planlegger en kraftig økning av tilbakekjøp av aksjer inneværende år, godt finansiert av skattereformen.

I en verden der produsentene løper om kapp for å lansere den nyeste og lengstrekkende elektriske bilen, så er hydrogenbilene litt i skyggen. Har tidligere skrevet om BCG sin rapport som tok for seg Shared Electric Autonomous Vehicles som den nye fremtiden. Hydrogendrevne biler har falt litt i baksetet ser det ut til, Bloomberg tar for seg hvor stille det blant annet er på Californias hydrogenstasjoner. Spørsmålet er om det fortsatt er for tidlig for denne teknologien, eller om den blir glemt i all hypen om elektriske drivverk.

Kryptovalutaene har holdt seg svært godt gjennom turbulensen ellers sett i aksjemarkedet siste ukene.
Bitcoin holder seg +- $11000, men volumene har falt ganske betraktelig. Hvorvidt dette er fordi mange sitter med store latente tap, har kjøpt på dippen og venter på nye topper, eller bar emistet interessen er ikke godt å si. Fordelen er hvertfall at transaksjonskostnadene kommer betraktelig ned fra nivåene ved nyttår. Skulle BTC miste mye av sin tidligere volatilitet så kan den kanskje brukes til kjøp og salg av varer igjen. Ripple satser derimot mot bankene, og det rene transaksjonsmarkedet, og har ett ganske interessant oppsett for nettopp dette.

CNBC har derimot intervjuet en Harvard professor som mener at BTC kan falle til $100, da reguleringer vil føre til at den mister sin sjarm blant kriminelle og hvitvaskere.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer