Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +1.04%  Shanghai -1.14%  S&P500 +1.18%  DAX futures -0.38%


Hovedindeksen glapp siste halvtimen, selv med et bakteppe av sterke europeiske indekser og en god start i USA. Teknologiaksjene klarte ikke gå en måned engang uten å sette en ny høy, og nær sagt samtlige sektorer steg i forkant av Powells tale for kongressen ikveld. Nikkei stiger til 3 ukers høy, ubemerket av at samtlige kinesiske indekser er godt i det rød. Utenom Powell, så skal også Bubas Weidmann, og ECBs Mersch på talerstolen idag. Makrokalenderen inneholder også spansk og tysk KPI, durable goods og forbrukertillit fra USA, samt kinesisk manufacturing PMI.

 

En interessant graf som viser rentesensitiviteten avhenging av hvor vi er i sykelen, delt av @liechr.
Denne er også litt av bakgrunnen for at Goldman Sachs sier at markedet kan falle 25% hvis den amerikanske 10åringen treffer 4,5%. Dette er en rimelig tabloid overskrift da yielden er rett over 2.8% idag, og det er liten tvil om at mange investorer vil rotere til obligasjoner hvis avkastningen på renter kommer til disse nivåene. Jo lengre markedet strekkes, jo mer villige er investorer til å se etter andre plasseringer, som grafen viser at sensitiviteten øker jo lengre ut i sykelen man kommer.

Har skrevet tidligere om hvordan Shell, Statoil, ENI, sammen med tradinghusene Gunvor, Koch Supply & Trading, og Mercuria, med backing av ABN Amro, ING, og Societe Generale bruker blockchain til trading av oljeprodukter. Petroteq er en oljesand aktør som nå prøver å anvende samme teknologi til hele produksjonskjeden sin, via et konsortium som heter Petrobloq. Blockchain sitt bruksområde i trading er en ganske sikker vinner, men blir spennede å se hvordan Petrobloq skal anvende det videre i industrien.

Her er Topp 50 listen over hva hedgefondene satt med ved siste veikryss. Nok en gang veldig konsentrert liste, hvor tech ikke overraskende nok troner på de øverste plassene. Topp 50 short som du ser under er litt mer balansert i forhold til sektorer.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer