Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -1.12%  Shanghai stengt  S&P500 +0.04%  DAX futures +0.12%


Ikke den store entusiasmen å spore i markedet igår. I mangel på drivere så gled det nedover, noe både Nikkei og Hong Kong følger opp med idag.  Resten av de kinesiske indeksene er fortsatt stengt for den kinesiske nyttårsfeiringen. Tysk ZEW indeks og EUs finansminister møte er høyest på agendaen idag.

Spotify nærmer seg børsnoteringen sin, ifølge WSJ. Det spesielle ved denne noteringen, annet enn å være større enn både Snap og Twitter noteringen, er at det skjer ved et såkalt spredningssalg.
Normalt sett så selger gjerne selskapet og større investorer aksjer til en fastsatt pris, diktert gjennom interessen i markedet. I dette tilfellet skal aksjen rett og slett bare starte og handles, en direktenotering. Markedet vil således bestemme prisen enda mer enn tidligere, men selskapet vil gi guiding på prisingen. Denne guidingen vil baserer seg på handlene gjort i gråmarkedet, og de er det mange av!
Store investorer som Peter Thiel, Tiger Global Management, og H&M familien er inne i aksjen på alt fra $300mill valuation til dagens $18-20mrd.
Selv om Spotify ikke er notert så har aksjen i all grad fått være med på verdiøkningen sammen med Nasdaq. I starten av 2017 så ble det gjort større handler til $12mrd valuation, hvor det nå ryktes at en større investor sliter med å finne selgere på $20mrd valuation i forkant av noteringen.

Bank of America Merrill Lynch sin Bull & Bear indikator har allerede snudd til Selg signal på siste ukens oppgang. Dette er hovedsaklig en sentiment indikator som, så mange andre, prøver å fange opp euforiske og overkjøpte/solgte markeder.
Tabellen oppe til høye i bildet er det som burde vekke mest interesse.

Warren Buffett er kjent som verden beste investor, og bare en kjapp titt på Berkshire Hathaway chartet forteller det meste. The Nation, som omtaler seg selv som venstresidens flaggskip, har gått i sømmene på hans sukssesrike vei, og mener at den er bygget på monopol og urettferdige fordeler. En ny og interessant vinkling av en mann som ellers hylles for alt han gjør, så skal man ta med seg at den kanskje er noe (les veldig) farget av forfatters politiske og ideolistiske ståsted.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer