Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.75%  Shanghai +1.00%  S&P500 +1.39%  DAX futures -0.40%


Veldig sterk start på uken for samtlige indekser igår. Amerikanske indekser på fredag var toneangivende for europas opptur igår, og var heller ikke noe hinder for at de skulle stige ytterligere igår. Asiatiske indekser stiger de og, med unntak av Japan. Nå ligger indeksene på et typisk nivå hvor videre oppgang gjør vondt for de som solgte/shortet/hedget på veien ned. Fransk non-farm, britisk KPI, IEA rapport og Japansk BNP er det viktigste av makro idag.

En graf som underbygger argumentet om at vi kun så en sunn korreksjon, ser man over. Mens markedet falt så ble estimatene for de største europeiske selskapene justert opp. Verdsettelsen av aksjer er selvfølgelig fortsatt svært høy, men det er også mengden med kapital som søker yield.
Hedgefondet Bridgewater har en annen tilnærming, og fortsetter med å skalere opp shortposisjonene sine.
Europa er hovedmålet, med Italia som største enkeltnasjon. Hvorvidt valget 4 mars er med i kalkylen vites ikke. Skal nevnes at disse posisjonene “kun” er på $13mrd, noe som er under 10% for hedgefondet med $160mrd AUM. Private Equity selskapet KKR nevnte også i sin seneste markedsrapport at de ser en 100% sannsynlighet for resesjon i løpet av de neste 24 månedene, og at de usedvanlig høye aksjekursene vil gjøre nedturen verst i verdipapirmarkedet.

Her er de største europeiske shortposisjonene til Bridgewater:

Siemens $1b
Intesa $800m
Enel $743m
Santander $708m
Eni $702m
Sanofi $655m
BNP $621m
ING $524m
ASML $508m
AXA $466m

Antallet aktive rigger i USA steg igjen på fredag, og det var en av de større økningene siste 5 årene. Oljeprisen er fortsatt noe sigende, selv etter den, ikke alt for overraskende, positive OPEC rapporten igår.
Kartellet estimerer en marginal økning i produksjon fra 2017, med flat etterspørsel i første halvår av 2018, og en god økning i etterspørselen i andre halvår. Dette skal implisere bygging av oljelagrene på 600k fat i Q1, 200k fat i Q2. Med økt etterspørsel så ventes det da 1,4mill fat i lagertrekk i Q3, og 1,6mill fat i Q4.
IEA slipper sin rapport i løpet av dagen, så da skal man kunne finne den gyldne middelvei mellom de to.

Wire har publisert en veldig god longread, Inside the Two Years that Shook Facebook—and the World. Artikkelen tar for seg journalistteamet i Facebook som styrer nyhetsfeeden, og tar for seg alt fra deres subjektive påvirkning av hva som slipper igjennom, til hvordan selskapet grille og sparket ansatte for lekkasjer av interne notater.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer