Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei –1.43%  Shanghai –0.99%  S&P500 –0.68%  DAX futures –0.58%


Oslo stengte dagens laveste, som en av de surere indeksene i Europa, godt påvirket av en lett fallende oljepris og amerikanske børser. SP500 indeksen har ikke falt så mye siden 5 september, men 0,68% er ikke akkurat dramatisk. Asia følger med, hvor Nikkei leder ann med 1,4% nedgang i skrivende stund. Tett makrokalender idag, hvor det viktigste er BNP fra Spania og EU, forbrukertillit fra USA, og Manufacturing PMI fra KIna. Trump tar også en pause fra Twitter for å holde en State of the Union tale natt til imorgen.

Over vises det klart og tydelig hvilken side av pluss streken som opplever mest volatilitet. SP500 har gått 400 dager uten en 5% korreksjon, og fall på over 1% siste 12 månedene har kommet sjeldnere enn det vi vanligvis får av 5% korreksjoner.

Optimismen stammer ganske tydelig fra når skattereformen gikk gjennom, og Goldman Sachs ser seg nødt til å gi en liten advarsel i sin siste rapport. Etter en lengre avhandling om hvordan markedet kan og skal videre opp, så nevner de at deres og andres grådighet- og optimismeindikatorer nå er nære eller på høyeste nivåer noensinne registrert, og at markedet aldri har hatt en så god riskjustert avkastning YTD som 2018 så langt.
De mener markedet er preppet og klart for en korreksjon, og nevner at en bullmarkedskorreksjon er i snitt på 13% over 4mnd, hvor markedet således bruker 4 nye måneder på å komme tilbake til nivået det falt fra.
Under er en god oversikt over de fundamentale forholdene på SP500 indeksen mot historiske snitt.

Chartet under er ikke en kryptovaluta, men statistikken på hvor mange spekulative long posisjoner det er i oljen for øyeblikket. Oljen har fått god medfart av både svakere dollar, økende interesse for råvarer, og ikke minst OPEC sin balansering av markedet.

En bieffekt av stigende oljepris som har uteblitt er sterkere valuta. Spesielt NOK og kanadiske dollar har vært vesentlig mindre sensitive til å følge oljeprisen på ferden oppover.
Canada har gått fra å være landet med høyest stigende boligpriser til mest fallende, og vi har sett samme reverserings tendenser her hjemme.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer