Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +0.55%  Shanghai +0.09%  S&P500 +0.17%  DAX futures -0.15%


Oslo Børs fulgte resten av de europeiske indeksene opp ett drøyt kvart prosent igår. Amerikanske indekser viste også et litt mer edruelig tempo, hvor fokus nå snur seg mot den kommende resultatsesongen, JP Morgan slipper sine tall allerede på fredag. Asia følger vestens fotspor, men Samsung trekker ned Kospi indeksen, og NIkkei har halvert oppgangen etter overraskelsen fra BoJ. Handelsbalanse fra Tyskland og Frankrike, arbeidsledighet i EU, tilgjengelige åpne jobber i USA, og kinesisk KPI er makroen som har høyest prioritet idag.

Det er fortsatt sentralbankene som evner å skape de største krusningene i markedet, og jeg antar at det vil bli enda klarerer i inneværende år enn ifjor. I de respektive valutaene var der man så volatiliteten klarest igår, og det startet med en god svekkelse i euroen. Sentralbanksjefen i Tyskland, som også står først i køen for å ta over for Draghi oktober neste år, er klar på at inflasjonen nå peker på et tempo som justifiserer at det blir satt en klar dato for når man slutter med QE i EU. Dette vil også være katalysator for bankene til å redusere dårlige lån, og forenkle det planlagte innskuddsforsikring programmet i EU.

Største overraskelsen var det Bank of Japan som kom med, da de reduserer kjøpene av de lengste statsobligasjonene marginalt. Dette er nok først og fremst en teknisk bevegelse fra sentralbanken, da den har gjort slike små dreininger tidligere, men det var nok til å sende Yenen opp mot samtlige valutapar, og er en god påminnelse om at QE heller ikke vil vare evig der.

Det har vært såpass stille fra Fed nå de siste ukene med Yellen som sjef, at WSJ har brukt tiden sin på å saumfare FOMC referatene etter, hva sentralbankfølgere vil kalle, humor.

           

Det er sjeldent en kjedelig dag i kryptoland, og gårsdagen var intet unntak. Bratte fall i nesten samtlige valutaer kom når en av de største infosidene, CoinMarketCap, brått fjernet all data fra samtlige koreanske handelsplasser. Dette resulterte i en teoretisk fall i marketcapen på 30%, med påfølgende usikkerhet og salgspress. Ripple tok den største støyten da premiumen har vært så høy som 50% i landet. Bakgrunnen for avgjørelsen er kombinert, krypto handler stort sett med en 30% premium i Korea grunnet den ekstreme populariteten, og den høye barrieren for å  få penger ut av landet.
Landets finanstilsyn undersøker også 6 lokale banker for å tilby krypto til institusjoner.

Nyhetsbildet har endret seg ganske vesentlig for et av europas mest shortede selskap, Norwegian. Litt oppjustering av guiding, gode trafikktall, trusler om tilbaketrekning av utlånte aksjer, og russisk tillatelse for EU flyvninger til og fra asia snudde sentimentet kjapt. Her skal det vel plasseres en obligasjon snart, eller så var det ønskelig å ikke måtte sett inn mer for å holde TRS marginen ved like. Tynne argumenter fra Kjos om at en recall av utlånte aksjer vil føre til en mer stabil kurs. At det er aksjer tilgjengelig for utlån er akkurat det som skal føre til en mer stabil kurs, det vil være lettere for markedet å prise aksjen “riktig” med en god balanse av aksjer på begge siden av ordreboken. Når Kjos sier volatilitet, så mener han rett og slett nedsidevolatilitet.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer