Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei -0.35%  Shanghai -0.22%  S&P500 -0.11%  DAX futures +0.24%Kraftig gap opp på samtlige børser igår, etter at senatet stemte gjennom skattereformen i USA. Oslo var vesentlig mer edruelige i sin oppgang på 0,25%, et godt prosentpoeng tregere enn resten av europa. USA startet også godt opp, men reverserte store deler av dette gjennom dagen. Asia handler stort sett i minus, på en relativt nyhetsfattig dag. Service PMI fra UK, og ISM non-manufacturing PMI fra USA er det som står høyest av makro idag.Reverseringen i amerikanske indekser vake oppsikt igår, det var faktisk den største reverseringen SP indekser har hatt siden februar 2016. VIXen gikk fra -10% til +2% intradag. Dette skjedde dog i et bullmarked, så Dow indeksen endte i pluss, med finans som den desidert sterkeste sektoren. Den er på det høyeste siden forrige smell, og vi ser en relativt storstilt rotasjon inn i bankaksjer. Tech aksjene var igjen den svakeste sektoren, med et fall på over 1%, 3de dagen med fall. Gapet mellom Nasdaq og Dow indeksen er nå nesten lukket, med henholdsvis oppgang på 26,7% og 24%.
FAANG aksjene er, ikke overraskende, de aksjene som hedgefondene er tyngst inne i, og bankaksjene  ser ut til å tjene mer på skattereformen.

Norwegian fortsetter den svake utviklingen, og er igjen tilbake på lavnivåene fra 2014. Folketrygdfondet slipper aksjer, og er nå rett under 10% grensen. Aksjen har vært en halv katastrofe i år, og er ned 39% så langt i 2017. De bastante shorterne i aksjen får endelig godt betalt, og et eventuelt julerally for årets dårligste aksjer ser ut som den eneste potensielle redningen for øyeblikket.

Jefferies har sett nærmere på hvilke statsobligasjoner som vil merke det mest når ECB girer ned tempoet sitt. Tyskland, Frankrike, Italia og Spania er alle i faresonen for å se at 60% av kjøpermassen sin forsvinner på nyåret. Dette er altså et godt tidspunkt, hvertfall for de to sistnevnte, å rullere litt mens de fortsatt nesten får betalt for å låne ut penger. Spania må forsåvidt låne opp mot €18mrd bare for å utbetale pensjoner neste år.

Bank of America Merrill Lynch har selvfølelig sine tanker om hvor man skal putte pengene sine i 2018, de ser du under.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer