Morgenrapport Tirsdag

Oljeprisen er ned -$4 siden lunchtider på fredag, og hvis ikke den snur opp vil Oslo Børs fortsette i ingenmannsland. Jeg gikk kortsiktig bullish nær stengetid i går, i et forsøk på en swingtrade inn i dagen i dag. Det så ut til at Wall Street dro seg til siste timen, og de viktigste asiatiske markedene er marginalt opp, men jeg har ingen store forhåpninger om en sterk åpning i Oslo. Skulle det stige i løpet av dagen, kan det tas som en bekreftelse og posisjonene kan holdes lengre.

En positiv faktor for markedet, er Apple sin lansering av Ipad Mini i dag og kvartalstall på Torsdag. Selskapet steg +4% i går.

-/ ALUMINIUMSBUSINESSEN til Norsk Hydro er i en ond spiral nedover. De tapte penger i tredjekvartal, og det til tross for at analytikerne forventet plussresultat. Det mest overraskende er at deres splitter nye smelteverk, Qatalum, ikke tjener penger!? Det eneste riktig jeg gjorde der, var å advare mot å sitte over tallene.

-/ AGRIAKSJENE på Wall Street steg mer enn markedet, med Agrium i spissen +3.3%. Det burde gi økt oppmerksomhet på YARA i dag.

-/ JEG SYNES det er spennende at vi har verdens største leverandør av TV grafikk på Oslo Børs. Dere husker sikkert at VIZRT presentere på Nordnet sin aksjekveld. De har over 3500 kunder, og signerer fortsatt opp verdens TV kanaler, nå sist Foxtel i Australia. Kontraktene er små og mange, men det reduserer også risikoen skulle de miste en kunde eller to.

-/ NÅ HAR JEG skrevet en spalte for E24.no, som er Schibsted sin næringslivssatsning, som heter “Fremtiden er ikke en pressemelding / Sosiale Medier og Investor Relations funksjonen”. Det gjelder å ikke få overdose av temaet, for det kommer til å forandre informasjonsflyten i samfunnet betraktelig, inkludert aksjemarkedet.

Er du i Skien i dag, husk Nordnet sin InvesTOUR kl 17.00 på Clarion Bryggeparken.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer