Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.10%  Shanghai -0.44%  S&P500 +0.10%  DAX futures -0.09%


Sentiment: Roligere!

Etter et stygt fall i Europa og på Oslo Børs i går, hentet Wall Street seg inn igjen, og stengte dagen i pluss. Det er bare å lene seg på amerikanerne, de har ikke solgt unna aksjer i like høyt tempo som f.eks Tyskland og Japan. Forventer ytterligere utflating i dag, uten å være for sikker i min sak. Roer markeder seg, nærmer vi oss også en opptur. Husk alle som satt på gjerdet i høst, og gikk glipp av rallyet på vei opp, de kan hoppe på nå som kursene har blitt billigere.

Jarand Rystad mener tiden for offshore oljerigger er forbi oss. De som investerte i riggprosjekter i 2010-2015 får ikke pengene tilbake, men de som plukker opp utbombede case i dag, kan ha flaks. Årsaken er at skiferolje øker mye raskere enn offshore drilling. Det kommer til å legge en demper på etterspørselen etter rigger. No å tenke over for de som trader riggaksjene på vei opp akkurat nå.

Peter Hermanrud mener boligprisene kan falle 20%++, det som følge av mye nybygg, men også mindre innvandring / befolkningsvekst. Det er dog ikke hovedpoenget hans, men folks endrede sparevaner. Hvis boligmarkedet stiger, bruker du overskuddslikviditet på større bolig når familien vokser, hvis boligmarkedet står stille må du spare en mye høyere andel av lønnen din for å oppgradere. Det går ut over forbruksvaner og andre innkjøp. Det kan i ytterste konsekvens ødelegge den lille veksten vi har i Norge. En forvalter i USA mener at millennials kommer til å investere mer i aksjer, da deres lønnsvekst vil bli mindre enn foreldrenes. Kommer nordmenn til å investere i aksjemarkedet som sparestrategi for å ha råd til dyrere boliger når boligmarkedet stopper opp? Oslo Børs løsnet ikke før i sommer, da boligmarkedet faktisk hadde sine værste måneder..

-/ LAVERER Spotpriser på laks dempet resultatet til Bakkafrost, ledelsen fremhever også risikoen for fortsatt press på prisene i tiden frem over. Ingen jubel for Q4 tallene heller da tenker jeg. Aksjen toppet ut på 390 kroner i oktober, og handler 341 kroner nå. Den har falt dobbelt så mye prosentsvis enn Marine Harvest, i samme periode.

-/ TRADEFLOOR relinket til et veldig populært innlegg fra i fjor, som heter “Den deriverte”. Der ser de på en indikator som heter Tripe Exponential Average, som gir svært gode kortsiktige tradingsignaler. De viser dette ved et godt eksempel på XXL aksjen. Ta en titt.

Mvh
Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer