Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.01%  Shanghai +0.03%  S&P500 -0.32%  DAX futures +0.00%


Sentiment: Lavere volum!

Europas største aksjemarked holder stengt for “Reformation Day”, noe som vil påvirke volumet på hele kontinentet, også på Oslo Børs. Jeg tør ikke å spå annet enn et sidelengs drag, merkbart fraværende volatilitet og en hel del ingenting. Dette på bakgrunn av utviklingen i Asia og på Wall Street, som kan karakteriseres som flat. 

Se nøye på grafen ovenfor, den burde gi næring til både jubel og skuffelse. Mest jubel hvis du er amerikansk shaledriller, som nå kan borre etter olje til mye lavere kostnad på grunn av automatisering, skuffelse hvis du er arbeidstager og nordmann. Dette betyr at oljeprisen vil slite med å skape nye høyder, og et klart tegn på hva som er i ferd med å skje i arbeidsmarkedet.

Godt kredittkortbankene gjør det sterkt i hvert fall. Bank Norwegian leverer et knallsterkt resultat i dag. Det vi virkelig trenger før et større skifte i sysselsettingen er rekordhøy forbrukergjeld. Jeg må ærlig innrømme at jeg har tenkt denne tanke i lang tid, men sliter med å formulere den på en god måte. Jeg tror at fremtidens arbeidsmarked ikke vil lønnes like godt som i dag. Menneskeheten finner nok muligheter, om det er borgerlønn eller redusert inntekt for å være en del av noe, men jeg kan ikke se for meg en inntektsvekst i bredden av yrkene som eksisterer i dag. Det er godt mulig det oppstår nye yrker, men i begynnelsen vil det være manko, slik at de vil tjene svært godt og resten må ta lønnskutt eller trygd. Hvis dette blir virkelighet de neste årene, kommer denne gjelden til å skape neste finanskrise. Forrige kvartal økte Bank Norwegian antall kunder med 73.800 til 1.167.000 totalt betalende låntagere.

-/ I GÅR PUBLISERTE jeg en bloggpost på Nordnetbloggen, som omhandler utfordringene til DNB. Det regulatoriske regiment for store banker er i ferd med å snus opp ned, samtidig som boligmarkedet tar seg en pause. Les hvorfor jeg mener aksjen kommer til å falle i 2018, og dermed avslører en av mine spådommer for året.

-/ PÅ TORSDAG klokken 14.00 arrangerer Nordnet et åpent nettmøte med Targovax, selskapet som jobber på en kreftkur. Meld dere på og lær mer om denne spennende biotechsatsningen. 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer