Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.09%  Shanghai +0.08%  S&P500 -0.40%  DAX futures +0.05%


Sentiment: Rolig ukestart!

En ny rød dag på Wall Street uten panikk eller spillover effekt til Asia, som handlet marginalt opp gjennom natten. Den store storyen som seiler opp nå er nominasjonen av ny FED formann. Janet Yellen sin periode skal enten fornyes, eller erstattes av en annen person. Trump holder kortene tett til brystet men sier at nominasjonen er “imminent”. Det betyr dager. 

-/ BLODBADET fortsetter i biometrisektoren, der både NEXT og IDEX har halvert seg siden julimåned. Starten på året var heller ingen dans på roser, og nå tror jeg du skal se store ting i spåkulen for å plukke opp disse aksjene. Verden raser videre og kontrakter fra mobilprodusenter er allerede tildelt, men fingeravtrykk ble teknologien som aldri tok av. Personlig trodde jeg at vi skulle låse opp dører, biler og passord med fingerspissen, men den gang ei.

-/ EN AV GÅRSDAGENS mest delte artikler i min feed, var TechCrunch sin “After the end of the startup era”. Interessant vinkel med klare vinnere. Til tross for store overskrifter og massiv satsning på start-ups, er vinnerbrikkene allerede delt ut og det skjedde i 2005-2006, da smarttelefonen forandret bransje etter bransje. Selv om det er mange som jakter rikdom gjennom gode ideér, vil de som har tatt makten allerede kunne skalere raskere med mer penger enn hva som er mulig å reise i investormarkedet. De neste ti årene tilhører Facebook, Google, Apple, Amazon, Netflix osv. Disse selskapene er også best posisjonert til å tilby ny teknologi som AI, roboter, VR. Med andre ord: Legg start-up drømmen på hylla. og kjøp AmazonPE 124. 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer