Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.22%  Shanghai +0.07%  S&P500 +0.18%  DAX futures +0.05%


Sentiment: Kjøpe forsikring på oppsiden!

Markedetsentimentet er urokkelig. Vi er i starten av kvartalsrapporteringen og utslagene er minimale. Jeg har skrevet i hele år om hvordan volatiliteten er på historisk bunn nivå, og markedet bare stiger uavhengig av ulike trusselbilder. Mitt argument har hele tiden vært inntoget av ETF’er og passive indeksfond. I tillegg har alle nevneverdige hedgefond gått over til en kvantitativ modell med maskinhandling. Det har på mange måter drept tradingmulighetene i markedet slik vi kjenner det, men ved en nøyere tanke har egentlig alltid aksjemarkedet vært under utvikling teknologisk og strukturellt. Enten henger man med eller ikke. 

Et annet argument ble ført i pennen av Josh Brown i går. Han mener teknologiaksjer, FANG, krypto og til syvende & sist; risikoassets i sin helhet, blir drevet frem som en hedge på fremtidig arbeidsplasser og tilhørighet i samfunnet. Om 20 år er det med stor sannsynlig roboter og maskiner som utfører alt av praktisk arbeid eller ting som kan løses med et softwareprogram. De som har vunnet da, er de som har penger eller har eierskap i denne endringen. De som taper er de som mister jobben og ender på en form for borgerlønn. Either way. Det har ført til en massiv investeringslyst i de selskapene som utvikler fremtidens løsninger, og gjør at investorene driter i Kim-Jung Unh!

Det er jo noe å tenke over for de som er investert i oljesektoren der alle store oil majors prøver å få et fotfeste i fornybar energi, da de merker store krefter som ønsker å få verden av fossile brennstoffer.

Netflix la frem tall i går, knallet til med 20% høyere brukervekst. Aksjen handler nå i all-time high. Ingen overraskelse der, de bruker dobbelt så mye i år på nytt og godt innhold. For to år siden splittet de aksjen fra $700 til $100 per aksje. I etterkant har doblet seg igjen, og handler nå på $202.

Senere i dag kommer kvartalstall fra Goldman Sachs, Morgan Stanley, Johnson & Johnson og IBM.

-/ GOLDEN OCEAN kjøper to Capesize skip fra John Fredriksen privat. De blir nå finansiert med en selgerkreditt, som skal gjøres opp når GOGL har gjort en aksjeemisjon. John Fredriksen er kjent for å kjøpe skip på Hemen eller andre strukturer og selge de inn i børsnoterte selskaper i etterkant. Dealen er gjort til markedskurs, og motregnestykket er at Golden Ocean har steget i verdi og således vi emisjonen ikke bli like utvannende som f.eks i fjor. Alt er et spill!

-/ HER HAR NOEN sett på muligheten for Blockchain innen overføring av eiendom finansiering av utbyggingsprosjekter. Mye av dette overlapper med hva eksisterende aksjemarked og lovverk kan tilby, men effektiviseringen gjennom globale valutaer osv, gir en helt annen smidighet (fraværet av reguleringer bidrar nok i stor grad til dette, enn så lenge).

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer