Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +0.90%  Shanghai +0.29%  S&P500 +0.39%  DAX futures +0.20%


Sentiment: Riskofritt x2!

Vi er vitne til et voldsomt drag høyere. Nå nærmer DAX indeksen i Tyskland 8% stigning siden midten av august, og S&P500 er opp 5% i samme periode. Det som skulle være en svak måned, ble årets sterkeste. Slike rallyer etterlater seg spekulanter og shortselgere langs veien. Det store spørsmålet er hvor mange som nå, fra i dag og ukene frem over, setter penger long i markedet gjennom ulike fond eller aksjer. Er det virkelig nå man skal være aggressiv på kjøperen? Opplever vi no tilnærmet et bullish klimaks? Svarene er kanskje ikke så innlysende.

Bank of America Merrill Lynch gjennomfører hvert år en undersøkelse der de ser på antall kjøps og salgsanbefalinger i hele det amerikanske investormarkedet. De måler altså optimismen til analytikerkorpset. Er de for optimistiske, krysser man den røde streken og det gir et salgsignal. Er det for negative krysser de den grønne og det er et kjøpsignal. Se hvor godt den traff både IT boblen og finanskrisen. akkurat nå er denne modellen nøytral, og det betyr rolig men positivt markedet frem over. Kanksje akkurat slik det har vært det siste året.

-/ PARETO TAR Golden Ocean ut av sin anbefalte portefølje samtidig Sparebank 1 Markets tar den inn. Capesizeratene holder seg rundt 20.000 per dag, men analytikerne sliter med å si noe fornuftig om hvor lenge. Den store utfordringen er kinesisk miljøvern, der de nå tar store og viktige grep foran vintersesongen da forurensningen er som verst. De har pålagt strenge krav til industrien og skal stenge ned de som er mest forurensende. Alt dette skal i teorien gå ut over tørrbulktransporten, og mange tenker kanskje at oppturen vi ser nå, er for å re-stocke i forkant av disse tiltakene. Eller så er det som alle “ventede kriser”, de skjer ikke da aktørene har fått god tid til å planlegge..

-/ EN AV DE UTVIKLERNE av Virtu Financial er nå i gang med et nytt revolusjonerende produkt. Virtu som vi alle vet, er selve pionerene innen HFT og algoritmehandel. De er på nesten samtlige børser av en viss størrelse i verden, og tapte penger kun 1 dag i perioden 2009 til 2014. Det er historisk. Michael Oved var sjef for handel i Asia og Europa, og bygget personlig over 100 forskjellige ordreroutersystemer som handlet aksjer raskere og til bedre priser enn hva du og jeg ville klart. Hva gjør han nå? Han er i gang med AirSwap. Et kryptohandelssystem som router ordrene dine utenom en børs. Den finner andre kjøpere eller selgere gjennom en søkemotor, og tilbyr seg å knytte dealene sammen lokalt. Det er en desentralisert smartkontrakt som ligger hos alle som eier AirSwap protocollen. Dette gjør at ingen myndigheter kan stoppe eller regulere handel i kryptovaluta, da det ikke synes/eksisterer/registeres fordi det skjer lokalt på min og din PC/smarttelefon, ikke gjennom en sentral børs. Kina og andre land med kapitalkontroll er sikkert svært takknemlige

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer