Morgenrapport Tirsdag

Nikkei -0.39%  Shanghai -0.24%  S&P500 -0.30%  DAX futures -0.20%


Sentiment: Ikke en merkbar ripe i lakken!

Både Wall Street og de Asiatiske børsene har falt tilbake over natten, men merk dere at det dreier seg om noen få promille. Etter en seig oppgangsperiode er kan enhver nedgang virke voldsom, men 2017 har vist oss at kjøperne ligger klare for å ta i mot på alle de røde dagene. Oljeprisen har steget til høyeste nivå siden 2015, og alt av oljerelatert steg i USA. Kanskje det bare er en sektorrotasjon vi er vitne til.

Både Thomas og jeg har skrevet om stemningskiftet inne oljesektoren de siste ukene. Hovedargumentet er at det nå har blitt underinvestert i to år, slik at det mest sannsynlig vil komme oppatgående press på investeringene og oljeprisen de neste årene. I en eller annen farge. En meglervenn sa det slik; Holder E&P Spendingen seg på dagens nivå blir oljeproduksjonen for liten for å møte etterspørselen på 1-3 års sikt. Øker E&P Spendingen vil oilservice og rigger få mange nye oppdrag på kort sikt. Ergo: Kjøp oilservice og rigg.

-/ ANALYSEHUSET RBC Capital oppgrader Storebrand fra 42 kroner til 60 kroner. Det er et prismål 4 kroner under dagens kurs. Det er åpenbart at analytikeren ikke mener det er særlig oppside i aksjen enda, og ser vi på chartet har kursen handlet sidelens på 60 tallet i snart tre måneder. Andre vil kanskje kalle det konsolidering. Jeg tror dette er et av de sterkeste bettene, spesielt målt mot DNB i et scenario der rentene stiger i 2019 (aksjen vil stige før Norges Bank faktisk hever styringsrenten). DNB vil slite med et trått boligmarked når rentene stiger, samtidigi som hele kapitalforvaltningen og forsikringsdelen (pensjoner) til Storebrand plutselig får masse deilig risikofri avkastning.

-/ FLERE STORE investeringsbanker som Morgan Stanley og Goldman Sachs freaker ut over Kina sine nye miljøstandarder og tiltak for å begrense forurensning. Om årsaken er Parisavtalen eller det faktum at det er vanskelig å leve i Bejing pga. smog, er irrelevant; Poenget er at de stenger ned masse gamle fabrikker og produksjon for å gjøre et krafttak mot kommende vinter. Det får analytikerne til å revurdere sine optimistiske regneark på råvarer som stål, aluminium og jern malm. Faller disse prisene knekker tørrbulkratene også!

-/ 21% AV ALLE sentralbanker i verden sier nå at de kommer til å innføre blockchain teknologi innen to år. 47% er usikre på tidsintervallet, men positive til teknologien i følge en spørreundersøkelse fra Cambridge Center for Alternative finance. 80% av sentralbankene som sier de kommer til å innføre dette, er for å lage en egen heldigital valuta. Vi har alle lest hvordan den svenske sentralbanken allerede er i gang med E-Krona, som skal kjøpes og selges mot sentralbanken.

 

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer