Morgenrapport Tirsdag

Morgenrapport Tirsdag


Nikkei +1.13%  Shanghai +0.09%  S&P500 +1.08%  DAX futures +0.00%


Markedet handler igjen nær all time high, MSCI World Index setter nye topper og MSCI Asia-Pacific karrer seg til 2007 nivåer. De pengene som eventuelt ble holdt igjen fra markedet før helgen blir skjøvet inn nå. Rallyet er bredt, både aksjer, obligasjoner, råvarer og valuta er med på festen. Båten er rimelig overfylt, men selv en ekte storm klarte ikke å ødelegge sentimentet. Hva skal til?
CPI fra UK og JOLTS job openings fra USA er det lille vi får av makro idag. Apple lanserer forsåvidt sin nye telefon kl 19.

De blå vinner valget, og får med det 4 nye år i regjering. Eiere av Statoil aksjer trenger med andre ord ikke å bekymre seg for at MDG skal legge ned all oljeproduksjon med det første. Giske knir seg nok i hendene over et katastrofalt AP valg, eller er det Rørleggeren som skal sno seg inn som neste leder?
Tyskland holder sitt valg om under 2 uker, men spenningen er vesentlig mindre. Merkel har, ifølge bookmakerne, 94% sannsynlighet for å vinne.

Kina vurderer og sette en deadline på når fossile kjøretøy skal forbys i landet.
Alt av Lithium relaterte aksjer gjør et solid byks.
Lithium er blitt industristandarden for batterier i elektriske biler (for å ikke glemme mobiltelefoner og alt annet high-end elektrisk utstyr), men grafen over viser at metallet ikke er alene om å se økt etterspørsel neste tiår.

For de som virkelig har lyst til å dypdykke i skiftene til bilindustrien, så har McKinsey publisert sin rapport(gratis), den finner du her.

Bildet som beskriver futures markedet best etter Irma og en rolig Nord Koreansk helg. Orkanen ble nedjustert til en kategori 2 kort tid etter å ha truffet Miami, og skadene ser ut til å bli langt mindre enn fryktet. FN ilegger nå sanksjoner for de som eventuelt skulle gjøre business med Nord Korea, hvor Russland mener man heller burde komme igang med dialog igjen, er det noen sanksjoner man ikke har ilagt Russland nå?

Har gitt kobber litt fokus siste ukene. Metallet har alltid fungert som vekstmåler for den globale økonomien. Prisutviklingen har vært ekstrem så langt i år, fin kombinasjon av høy etterspørsel og gruveproblemer. Problemene med utvinning og levering ser ut til å løse seg fremover, og nå kommer de negative analysene.

Baltic Dry indeksen traff 3års høy igår, 1355, høyeste siden november 2014.
Capesize har vært driveren for indeksen nestn hele veien, hvor de mindre skipene nå får kommer sakte men sikkert, lønner seg i enkelte tilfeller å dele opp lasten til flere mindre skip. Golden Ocean er som kjent den beste eksponeringen mot Capesize her på berget, og muligens også globalt. Aksjen har steget over 81% så langt i år!
Høysesong for tørrbulk starter snart, men futures er fortsatt i backwardation, industriaktørene spekulerer fortsatt i fall for ratene.

Thomas Mathisen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer