Morgenrapport Tirsdag

Nikkei +1.30%  Shanghai +0.80%  S&P500 +1.00%  DAX futures +0.40%


Sentiment: Bull!

Siste nytt fra Koreahalvøyen er at Kim Jung Un uttalte at han skulle “vente å se”, etter å ha mottat en rapport om hvordan de kan treffe amerikanske militærbaser på Guam. Det påfølgende fraværet av en krakilsk Trump på Twitter, førte til et solid aksjerally i Asia. Ser vi tilbake, er det vanskelig å hevde at investorene solgte aksjer i panikk, i all den tid de store indeksene kun falt tilbake noen prosentpoeng. Dippkjøperne kom raskt på banen da nyhetstrømmen plutselig fikk positivt fortegn. 

-/ “VINSTFESTEN KAN VARA ÖVER FÖR BLOCKET” og andre Schibstedeide annonseplattformer. Storyen i Dagens Industri handler om at Facebook lanserte Marketplace i 17 europeiske land i går. Nå skal de ta over “classified ads” markedet, som har vært bærebjelken i Schibsted sin vekst de siste 5-10 årene. Aksjen toppet ut på 320 kroner for to år siden, og nå sliter den med å holde 200 kroner. Jeg har vært negativ lenge da jeg erfarte at det kostet 10.500 kroner å kjøpe en stillingsannonse på Finn.no. Dette “monopolet” kom til å bli utfordret. En meglersjef argumenterte med meg at de var så dominerende at de hadde prisingsmakt. Ja, nå får man vel se. Facebook har over 3.8 millioner brukerprofiler i Norge, der 3 millioner logger seg inn hver eneste dag.

-/ APROPOS PRISINGSMAKT; John Fredriksen sitt inntog i Axactor førte til en aksjeopptur på 15% der aksjer for 234 millioner kroner byttet hender. Det må være morsomt å se beholdningen sin stige så mye bare fordi man kjøper aksjer i en rettet emisjon. Det reduserer risikoen betraktelig.

-/ DET VAR stor omsetning i tørrbulkamarkedet i går, etter at Capesizeratene steg 40% mot slutten av forrige uke. Golden Ocean har nå steget 11 kroner på to uker, men har fortsatt mye igjen til årsbeste. Volumet i går var på 138 millioner kroner og aksjen rykket inn på topp 10 mest omsatte. Jeg leser også at Songa Bulk nå øker en kredittfasilitet med $46 millioner, noe som kan tyde på at de skal kjøpe flere skip. Står vi foran en sterk høst i tørrbulk?

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no     Nestehelg.no    BizBot.no    @richardpaulsen

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer