Morgenrapport Tirsdag

Både Wall Street og Asia har steget, etter at Oslo Børs stengte i går ettermiddag. Den desidert sterkeste børsen, er Shanghai, med en oppgang på 2.5%. Nikkei stiger 0.67%, og jeg tipper vi åpner høyere i Europa. I går skrev jeg “stille før oppgang”, der jeg argumenterte for at nedgangen ville være kortsiktig denne uken, og kjøperne kunne komme på banen hvert øyeblikk, kanskje allerede i går kveld. 

Det er ikke rart at Kinabørsen tar syvmilsteg høyere. Myndighetene har i dag fortalt om planene de har for det lokale finansmarkedet, det skal ikke lenger være lokalt. Målet for året er å åpne opp økonomien og finansmarkedet ytterligere, og gjøre yuanen til en globale handelsvaluta.

-/ DET VAR ET lite blaff i Funcom i går, der aksjekursen steg uten noen form for melding fra selskapet. I dag derimot, kan ledelsen fortelle i en børsmelding at de dropper gratisutgaven av Lego Mini onlinespill.

-/ DRYSHIPS STEG 1.7% i går, og meldingene fra Asia er at ratene holder seg firm på tørrbulk. Så fremt Golden Ocean ikke åpner for høyt, kan det fortsatt være et kjøp.

-/ STYREMEDLEM FØLGER RESTEN av ledelsen, og dumper Vardia aksjer til fordel for tegninsrettighetene. Apropos tegningsrettigheter, i dag er det siste dag du må eie Weifa for å motta tegningsrettigheter i Vistin Pharma.

-/ MAN SKULLE tro at de fleste top-callers nå har gitt opp, etter et knallsterkt marked i historisk lang tid, men strategene i Bank of America prøver seg igjen.De mener denne sommeren kommer til å gi oss toppen, fordi vi befinner oss i en situasjon der stimuliprogrammet til FED er ferdig, og inntjeningen til selskapene slakker på gassen.  Da gjenstår det å se, men jeg ville ikke vært altfor nervøs. Hele storyen er ikke USA, og hvis Europa begynner å reise seg igjen vil det støtte det globale risk sentimentet.

-/ EN AV TV historiens største franchiser, Star Wars, har nypremiere i Desember på deres siste film. Analytikerne tror at en vellykket launch, kan dra Disneyaksjen 25% fra dagens nivå!

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer