Morgenrapport Tirsdag

Første virkelige tunge dag i Asia, der Nikkei faller -0.68% og Shanghai er ned hele -5.4% (på 7x gjennomsnittsvolum for 2014, se graf). Oljeprisen er bunnløs, og brentoljen handler nå $65. Dette minner meg om 2008, ikke fordi jeg tror utfallet blir det samme, men hvor tregt markedet egentlig tar inn over seg krisen. Før Lehman konkursen høsten 2008, hadde vi sklidd sakte men sikkert i ni måneder. Ni fulle måneder med spekulasjoner om bankproblemer. Nå har oljeprisen falt 40%, og vi kommer til å se de reelle effektene de neste seks til tolv månedene. Norges GDP vekst for neste år er allerede kuttet i to, men hvorfor skal det stoppe der? Tenk deg alle bedriftseierne som ikke har tatt de vanskelige avgjørelsene enda, fordi de håper at oljeprisen skal stoppe å falle…

-/ SALGSPRESSET i USA sendte Seadrill kursen ned nye 2.70 kroner fra stegningskurs på Oslo Børs. Den stengte 82.70 kroner på Wall Street. Aksjen skled over 10 kroner intradag, og det til tross for at John Fredriksen meldte et nytt insidekjøp på 1.3 millioner aksjer. Det virker vanskelig å reise kjerringa i dette klimaet. Talisman Energy var ned 19% på børs i går, og så ble nyheten sluppet om at Repsol ser på å kjøpe selskapet og Talismankursen stengte kun -5%.

-/ ETTERSPØRSELEN eller IT aksjer derimot, er stikk motsatt av oljerelatert. LendingClub gjør IPO på Nasdaq børsen på torsdag, og nå hever de prisintervallet. Selskapet henter over $900 millioner til en prising på $6.5 milliarder. LendingClub gjør det mulig å låne penger online av hverandre eller mange poolpartners, i stedet for 1 bank. Dette kommer til å legge press på bankmarginene innen få år.

-/ JIM CRAMER HAR satt opp en liste over aksjer han tror blir kjøpt opp i 2015. Mange aksjer jeg aldri har hørt om, men Twitter var på listen, det samme med Yelp og TripAdvisor.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer