Morgenrapport Tirsdag

Lite inspirasjon fra nord-amerika, ettersom landet var stengt i går. Asia derimot hadde en fin dag, med Nikkei indeksen opp 1.2% Det globale risikosentmentet virker derfor sterkt. Oljeprisen har steget en dollar siden fredag, og i går var det økt fokus på Statoil, som løftet indeksen på Oslo Børs.

Jeg forholde meg fortsatt bullish, og for hver dag som går blir de ulike negative storyene mindre relevante.

-/ DNB ER ute med en kommentar i dag på Norwegian, som legger frem trafikktall torsdag i inneværende uke. De mener at prispresset på flybilletter har avtatt noe, og yielden skal “kun” falle 7% fra i fjor. De opprettholder 250 kroner i kursmål.

-/ HISTORISK sett har September alltid vært en svak måned i aksjemarkedet. Statistikk fra 1945, viser at S&P500 har falt 0.55% i snitt denne måneden.

-/ OM TO UKER er det valg i Sverige, og det kan faktisk føre til usikkerhet rundt den svenske kronen, og aksjemarkedet. Problemet er at det ligger an til en låst riksdag, der ingen av de store blokkene klarer å stable på bena et flertall uten Sverigedemokratene.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
1 Kommentar
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
02.09.2014 10:05

Når starter dere opp igjen med påmarkedet?