Morgenrapport Tirsdag

Spanske renter fortsetter opp, og den store prøvelsen kommer på torsdag, når landet skal hente flere obligasjonslån. Jeg frykter at rentene stiger frem mot denne viktige hendelsen, og en ny redningspakke kommer eventuelt i etterkant. Det kan bety et ruglete aksjemarked i dag og i morgen. Jeg finner dessverre ingen tungtveiende grunner til å kjøpe aksjer enda.

G-20 møtet er ferdig i dag, men jeg tror ikke det kommer en sterk uttalelse eller ny politikk fra denne gruppen, ettersom Hellas fortsatt prøver å få på plass en ny regjering og spanske renter ikke har blåst helt ut av chartet. Sagt på en annen måte: De har ikke nok press på seg til å handle.

-/ FASCINERENDE at ryktene om lansering av Iphone 5 veide tyngre enn at Spanske renter steg over 7 tallet. Apple steg +2% i amerikansk handel, og løftet samtidig indeksene godt over plusstreken.

-/ I GÅR KOM MITT første innlegg på NA24.no, som omhandlet demokratiseringen av informasjonsflyten i aksjemarkedet og hvordan f.eks Twitter bidrar til denne forandringen. I den anledning satte jeg også opp en liten liste med folk man kan begynne “å følge” når man er fersk på twitter. Det kan fungere som en start, og så utvikler man sin egen liste etter hvert.

-/ I GÅR LANSERTE Microsoft sin tablet, og jeg liker at den inkluderer et tastatur. Når det gjelder selve aksjen, er det altfor tidlig å si om dette blir en game changer. Konkurransen er hard, og det koster penger å være utfordrer.

-/ ALLE HAR VEL vært borte i noen lystløgnere i løpet av livet sitt, men han her burde få en pris. Kineser skrøt på seg oppkjøp av en amerikansk bank for $60 mill, og fikk deretter en privilegert posisjon i maktapparatet i Kina. Problemet var at banken aldri eksisterte..

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.