Morgenrapport Onsdag

Oljeprisen, EUR/USD og S&P500 futures handler opp, noe som vil gi drahjelp for Oslo Børs fra start. Det er spesielt olje og finanssektoren som fikk juling i går, på grunn av fallende oljepris og stigende renter i Europa. Denne uroen er ikke nødvendigvis over, men som jeg også nevnte; markedet har det siste kvartalet hatt en tendens til å overraske på oppsiden. De som har veddet i mot, har blitt brent. Den eneste strategien som har fungert er å kjøpe røde dager og selge blå.

-/ ALCOA LA FREM tall som var bedre enn ventet, og de opprettholder samtidig guidingen for året. De mener etterspørselsveksten i aluminiumsmarkedet vil være +7%, mens etterspørselen fra flyindustrien i USA økes med +3%. Det er godt nytt for Norsk Hydro at konkurrentene er optimisitiske og at alumarkedet viser tegn til bedring.

-/ SOLSEKTOREN gikk i taket den siste timen i går, og First Solar steg +6%. Det var ingen spesifikke nyheter som løftet solaksjene, men samtlige endte i pluss. Kanskje det var en shortskvis, ikke overraskende er sektoren blant de mest shortede aksjene på Wall Street.

– FINANSSEKTOREN har vært tung fordi obligasjonsrentene i Europa stiger, et tegn på økt risiko og betyr dyrere finansiering for banker og institusjoner. DNB og Storebrand har falt 9-10% siden forrige uke, og skulle totalmarkedet flate ut er det stor mulighet for at de Norske finansinst. vil outperforme markedet fordi de blir ansett som mindre risikofyllte enn sine Europeiske motparter.

-/ EN NY TJENESTE som heter Estimize , lar publikum komme med sine egne estimater på selskapstall, og lager deretter et nytt konsensus som skal konkurrere med tallene som kommer fra analytikerkorpset. I går traff de igjen, ved å ligge høyere på Alcoa enn de som faktisk blir lønnet for spådommene sine.

Mvh

Richard Paulsen

Kommentator

Nordnetbloggen.no  /   Richardpaulsen.no /  Morgenrapport.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer