Morgenrapport Torsdag

Yellen var klar i går: Økonomien går såpass bra at de fortsetter å kutte i stimuli, og kan til og med trykke hardere på bremsen hvis utviklingen tillater det. Wall Street svarte med et rally. Nå har endelig gode nyheter blitt gode nyheter.

I Asia stiger Nikkei indeksen 1.25% på det gode FED sentimentet, mens Shanghai faller på svakere boligpriser. Vi husker kanskje at det var tilløp til optimisme for to uker siden, da en boligindeks i Zhenshen steg, men nå fortsatte det videre ned.

 

-/ UKLART BILDET i tørrbulk over natten. Capesize ratene fortsetter opp, mens Panamax blir gruset. Det er nok derfor Golden Ocean gav opp i går ettermiddag. Vi får se hva dagen bringer, flater det ut på pmax, er det godt mulig at investorene tør å hoppe på igjen.

-/ CLAVIS HADDE et fremførbart underskudd på over 800 millioner kroner. Dette kan Weifa nyttigjøre seg, men tror vi virkelig at Spetalen stopper der? Han skiller Aqualis og Aqualis Offshore til sommeren, ergo får han et rendyrket legemiddelselskap med stor kontanstrøm og lav skatt. Min første tanke er å se på alternative kandidater med underskudd, patenter og lav prising. f.eks Diagenic?

-/ STERK PERFORMANCE på norske blue chips i går. Statoil, Yara, Telenor og DNB steg enten likt eller mer enn markedet. Ett lite dytt til i dag, så ligger hovedindeksen godt inn på ny all time high.

-/ KINA HAR BRUKT 6.6 gigatonn med cement de siste tre årene. Til sammenligning har USA brukt 4.5 gigatonn de siste hundre årene. Her er en artikkel for de matteinteresserte.

-/ I GÅR LANSERTE Amazon sin Fire Phone, som er en smarttelefon med 3D display (tilnærmet). Aksjen steg +2.6%, men slike lanseringer blir fort glemt. Nå er det salgstall som gjelder, og der er konkurransen hard.

-/ NÅ ER DET snart slutt på førstetegninger i superfondet til Nordnet, som gir deg en gratis eksponering mot OBX indeksen. Er du opptatt av avgiftene, og bare ønsker å være long markedet, er dette i mine øyne et veldig fint verktøy.

På gårsdagens sending av #PåMarkedet, går vi igjennom litt basiskunnskaper på shipping og snakker om Aqualis.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
5 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
19.06.2014 09:03

ps: Torsdag idag…

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
19.06.2014 09:39

Rettet opp. Takk som passer på. Jeg hadde riktig på morgenmailen, men på bloggen vet jeg ikke hva som skjedde.

Gjest
Gjest
19.06.2014 09:31

Litt rotete… Men du anbefaler altså diagenic?? Eller aqualis??

Diagenic har ingen verdier… Tanken er at den skal gå fordi spetalen vil ha større eierandel?

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
19.06.2014 09:38

Jeg anbefaler ingen, men trekker frem det faktum at han nå bygger et legemiddelselskap gjennom Aqualis, og da kan det jo tenke seg at de vil vokse gjennom oppkjøp av tilsvarende selskaper som Clavis , altså med fremførbart underskudd som Weifa kan nyttigjøre seg. Grunnen til at jeg brukte spørsmålstegn foran Diagenic var for å oppfordre til diskusjon blant leserne.

Gjest
Gjest
Svar på  anonymous
19.06.2014 09:58

OK, ja, dette har det jo blitt spekulert på i lang tid. Ser hengar har en artikkel på clavis/aqualis nå og gratis penger. Men det er vel aqualis aksjen som skal kunne gå på noe slikt? Hvorfor går diagenic så mye opp denne uken?

Vil du teste Nordnet Beta? Registrer deg her:
Meld deg på

Merk at du må registrere samme e-post som du har registrert på nordnet.no under Min konto og Innstillinger.
Nordnets Investorbrev.
Nordnets månedlige investorbrev med statistikk, nyheter og tips.

Ønsker du å vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.
Hold meg oppdatert