Morgenrapport Onsdag

Dow Jones stengte på ny årsbeste i går, og det er vanskelig å argumentere med at “det snart skal snu”. Hvordan tror du de store pengene og institusjonene føler det nå? mange har vært overvektet obligasjoner etter flere år med sterkt momentum og mange nye utstedelser. I fjor ble det hentet 90 milliarder i obligasjonsmarkedet, og mange som investerte der kunne hatt en annen allokering. Indeksene puncher all time high, og de har ikke tjent nok penger. Hvilken kraft tror du er sterkest; Frykt eller grådighet? Jeg er 100% sikker på at det er sistnevnte, og derfor kan det komme inn en ny panikkrunde med penger. Ett godt bullmarked bør ligge i enhver investor sitt hjerte, og nå står vi med begge bena i ett.

-/ BEDRE ENN ventet API oljelagertall, sendte oljeprisen opp over +$2 og i dag kommer den månedlige rapporten fra EIA. Denne bevegelsen sørget i går for at Oslo Børs outperformet resten av børsverden, og vi skal ikke se bort i fra at dette fortsetter i dag også. Husk at oljeprisen er over $10 lavere på dette tidspunktet i år, enn i fjor. Oslo Børs er 15% høyere den sammenligningsperioden (year over year)

-/ I MORGEN legger SUBC frem tall, og det har vært relativt store bevegelser knyttet til PWen fra Saipem og resultatet til Technip. Jeg er ikke spesielt tilhenger av å sitte med aksjer over tall, og vil derfor heller se hva fasiten blir først. De signerer en større kontrakt i dag, og skulle aksjen stige, vil det være en god mulighet for å selge seg ut før tallene.

-/ FLERE SOFT COMMODITIES falt i går, og jeg forblir negativ til Yara i det korte bildet. Det eneste som kan forandre dette er en høyere pris for gjødsel, men det markedet ser tamt ut. Aksjen ligger teknisk i “no mans land”, så det er kanskje ikke noe poeng å bruke tid på den.

-/ NA24 har gjort et god stykke arbeidet med denne artikkelen om svindelsiktede Waleed Ahmed (21), som var frontfigur for Grønt Norge AS, som fikk stor støtte av Innovasjon Norge i sin tid. Nå er han siktet for svindel i Norge, men fengsel for en ny sak i Los Angeles. Hvem sier at nettmedier ikke kan drive god research! Bra jobba.

-/ GJENNOM DE to første ukene av Mars har Apple tradet på $420 tallet, som er $120 lavere enn nivået der året startet. Jeg skal ikke gå gjennom alle utfordringene med liten skjerm på Iphone 5 og kannibalisering av Ipad salg, men heller fokusere på hva som kan skje: De har over $135 milliarder i kontanter, og mange lurer på hva de skal gjøre med pengene. Nå er det flere som hevder at selskapet snart kommer med en oppdatering, som kan innebære store utbytter eller tilbakekjøp av aksjer. Det er godt mulig aksjen stiger frem mot offentligjøring. Husk at aksjen er tilbake til nivået for over et år siden, og har siden den gang lansert 6 nye produkter og tjent bøttevis med penger (ref. den store kontantbeholdningen)

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer