Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.75%  Shanghai -0.63%  S&P500 -3.03%  DAX futures +0.36%


Virustilfeller utenfor Kina


Oslo holdt god stand gjennom handelsdagen, og fasiten ble ikke verre enn 0,38% ned, mye takket være våre særegne åpningstider.
Europa tok med seg litt mer av den amerikanske handelen, som ga investorene liten grunn til kjøpe mer aksjer inn den siste timen, og indeksene endte ett par prosent ned over hele kontinentet.
USA skled nedover hele handelsdagen, og fikk ekstra momentum etter at CDCkom med klarbekjed om at epidemien måtte forventes fult ut i USA også.
Asia er stort sett ned, men med varierende grad av fallstyrke.
BNP fra Hong Kong, franske jobbsøkertall, samt bolig og oljelagertall fra USA er dagens makro.Ett halvt år har SP500 steget uten et5% fall, og igår ble seiersrekken brutt. Det var et bra løp, men ingenting varer evig. CDC, Centers for Disease Control and Prevention, er en etatt under helsedepartementet i USA var ute med en oppdatert beskjed på koronaviruset. Etaten forbereder seg på at viruset vil spre seg i USA, og setter igang flere tiltak, spesielt mot reisende fra land med beviste virustilfeller. Oppdateringen kan leses i sin helhet her.

Viruset i seg selv er ikke nødvendigvis det man skal frykte, det er mer effekten av karantene land setter inn, og den påfølgende effekten på økonomien. Tegn til fallende PMIer globalt er nå tydelige, og dette vil bli langt mer merkbart på makro i de neste 2-3 ukene. Sentralbankene vil måtte steppe inn, som vanlig, og man vil få se hvor strukket de allerede er på balansen, og hvem som er villig til å strekke seg lengst.Shippingsektoren har blitt hardt rammet av Kinas forsøk på begrensning av virusspredning. Først nå ser man noe tegn til økende aktivitet, men man er milevis unna de nivåene aktiviteten burde ligge på.
Frontline slipper sine Q4 tall på imorgen, som vil være sterkt preget av en svært hyggelig avslutning på året.

Der spenningen ligger er hva selskapet velger å gjøre med overskuddskapitalen.
Før markedet bråstoppet lå det ann til saftige utbytter, men bildet er veldig anderledes idag. Fuelspreaden har halvert seg, og installeringav scrubber nå er ikke like bombesikkert som før jul.
Produkttankerrederiet Scorpio Tankers valgte å heller nedbetale gjeld enn å dele ut store utbytter, så dette kvartalet vil vise skillet mellom de forskjellige strategiene og fremtidstroen til selskapene.Bain & Company er ute med sin nyeste rapport på Private Equity sektoren, og resultatet er ikke veldig oppløftende.
Belåningen på deals har økt jevnt og trutt siste årene, men resultatene ser ikke nødvendigvis ut til å ha fulgt med. Resultatmarginene ligger i snitt 3,3% under estimatene, og her, som i aksjemarkedet, er multiplene skyhøye.
Rekordmengder med tørt krutt er dog et lyspunkt, så M&A sektoren kan raskt bli busy hvis vi ser en solid multippelkontraksjon. Skulle du ikke gidde å lese den 96 sider lange rapporten så har FT Alphaville en kort artikkel for deg.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer