Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.89% Shanghai -0.15%S&P500 -0.29% DAX futures +0.30%Tung makro fra Japan gjorde starten tøff for OSEBX, men stigende futter i et teflonpanne lignende marked i USA gjorde at fasiten ble marginalt ned for dagen.
Noe tyngre indekser nedover kontinentet, men ikke like ille som gull og statsobligasjonenes beveglser skulle ha det til.
USA endte noe ned etterhvert de og, men få hadde trodd at Nasdaq skulle stenge såvidt opp etter Apples profitwarning.
Asia fortsetter uken med oppgang, hvor sur makro trumfes av forventninger om nye runder stimuli og ytterligere retrett av virus.
Nye lån i Kina, KPI fra Storbritannia, samt PPI og FOMC referat fra USA er dagens makro.LIkviditetsfesten fortsetter med uminsket styrke!
Fed nærmer seg tidligere høyder med sine REPO operasjoner, som forsåvidt er jevnt og trutt overtegnet med $20-30mrd, PBoC har neturlig nok åpnet kranen mens koronaviruset herjer, og man ser idag at Yuanen faller så fort det ikke gjøres likviditetsoperasjoner.
Fortsetter kinesisk makro å ligge i stabilt sideleie så kan en devaluering være en mulighet, og en lokal epidemi er det beste påskuddet for å få tilbake noe overtak i handelskrigen med USA.Handelskrig har dog falt ut av BofAML sin Fund Manager Survey Top3 Tailrisk.
Forvaltere har nå valget i USA, obligasjonsboble, og koronavirus som sine største riskmomenter.
Tech og vekstaksjer anses som de mest overbefolkede tradene (fjerde måneden på rad), mens amerikanske stats og IG obligasjoner, samt shorting av vol følger tett på.
Vekstanslagene til forvalterne er også naturlig nok kuttet kraftig etter koronaviruset, og den fulle påvirkningen gjestår enda å se.ESG er blitt nær sagt en nødvendighet for å få selskapets aksjekurs til å gå i taket, og premiumen disse aksjene oppnår i forhold til resten av markedet, og spesielt “skitne” aksjer, er rekordstor.
McKinsey har selvfølgelig en rapport klar om emnet, og skraper litt på overflaten på hvorvidt ESG faktisk skaper verdi på kort og/eller lang sikt.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Mvh Hans
Mvh Hans
19.02.2020 08:11

Meiner Nasdaq stengte såvidt OPP tirsdag kveld, ikkje ned.