Morgenrapport Onsdag


Nikkei+1.10% Shanghai+0.90%S&P500+1.50% DAX futures+0.10%

Stopp pressen, coronapandemiet er avblåst, tilliten vender tilbake til aksjemarkedet. På grafen ovenfor representerer den prikkete blå linjen en eksponentiell stigningstakt. Ved å se på gule prikker spesielt, så avtar stigningstakten. Det samme gjør både blå og røde prikker.

De amerikanske aksjeindeksene hadde i går sin beste dag siden oktober 2019, og det er åpenbart at investorene indiskonterer at Coronakrisen nå er ferdig. Selv om Google rapporterte svake tall, klarte ikke teknologikjempen å trekke den teknologitunge Nasdaq indeksen med seg ned. Tesla steg 15% pre-market, til over $900, men stengte rett i underkant på $887.

Jeg leste om det nye produktet til Tesla i går, der de tilbyr enkelte å kjøpe forsikring på Teslaen sin til en mye billigere penge enn hva de betaler hos vanlige forsikringselskaper. Tesla tilbyr dette etter å ha analysert kjøremønster gjennom databrikken i bilen. Den vil også registrere helt andre detaljer elektronisk under skade og kollisjon, slik at man ikke blir lurt av verksted eller når man skal fordele skyld. Slik data blir det konkurransedyktig forsikring ut av. 

-/ JEG VIL OGSÅ anbefale alle å melde dere på Arcane Research sin ukentlige rapport. Den siteres jevnlig i Forbes, Coindesk, Yahoo Finance, Zerohedge osv. Den koster ingenting, og gir en stor verdi til deg som leser, både i form av tradingtips men også kunnskap om ulike analysemetoder. 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer