Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.71% Shanghai -0.40%S&P500 +0.16% DAX futures -0.00%

“Value investing” har vært en fornuftig investeringsform siden Benjamin Graham sin bok The Intelligent Investor. For noen år siden ble det vanlig med daglige overskrifter i avisene om hvordan Warren Buffet og han likesinnede hadde investert i kvalitetsselskaper til en god pris. Fokus på kontantstrøm og “moat”. Men plutselig kom superselskapene i teknologisektoren, som endre de fleste forretningsstrukturer. Da gjaldt det å eie selskapene med fantasimultipler. Jeg leste flere innlegg om at “Value investing” var dødt. Argumentene var at de var en grunn til at gode selskaper ble handlet med rabatt, fordi de ikke hadde klart en teknologisk omstilling. De hadde legacy systemer og var topptunge. Dette varte i 7-8 år, noe som tester tålmodigheten til investorene uavhengig av hvor “langsiktige” de er. Ser man på grafen ovenfor kan det virke som det er et lite oppsving i verdisektoren. Kan det være starten på noe?

Selvaag Bolig la frem tall i dag. Overskriftene er at de økte omsetningen betraktelig fra fjorårets Q3, men det var et spesielt kvartal med lite salg og overleveringer. Nå er vi tilbake til normalen. Aksjekursen henger rundt rekordnivåer, men har slitt med å bryte godt opp på 50 tallet. Fall i boligprisene hjelper heller ikke. Jeg tror vi får en større dipp i boligmarkedet og da kommer det bedre anledninger til å kjøpe denne aksjen.

For to uker siden skrev jeg om XXL etter gjennomført finansieringsrunde og en aksjekurs på all-time low. Jeg mente den gangen, og mener det fortsatt, at den kan bevege seg opp på 20 tallet i julen da folk går mann av huse for å sikre seg julegaver og sportsutstyr. Det lar vente på seg, da kursen handler sidelengs. Lite betryggende. Les også Mads Johannesen sitt innlegg om selskapet: Fra vekstrakett til fiasko, hva er galt med XXL?

Denne artikkelen i Quillette var interessant. Den ser på ordbruk og dommedagsprofetiene hos miljøvernere. Det er ingen oppside å fokusere på værst tenkelige scenarioer. Mennesket og næringslivet har mange år på å tilpasse seg endrede forutsetninger.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer