Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.16% Shanghai +0.39%S&P500 +0.26% DAX futures +0.00%

Kortsiktige pengemarkedsrenter i USA steg kraftig på mandag og tirsdag, til tross for at FED åpnet opp en transje med $75 milliarder i billige lån. Renten som nå steg til over 8% er pengemarkedsrenten for lån over natten. Dette er penger som banker og institusjoner bruker til å tette hull i balansen i det svært korte bildet. Problemet er at dette er et handelsmønster vi ser før korreksjoner og problemer, fordi det er et tegn på at aktørene blir mer restriktive med å låne ut penger til hverandre. Når motpartsrisikoen øker, minsker viljen til å låne ut penger, og det første som ryker er dette volatile “over natten markedet”. Når det er sagt, var det i følge Marketwatch siste frist til å betale selskapsskatt på mandag, og det kan ha tømt mye av likviditeten. Vi får håpe det ikke fortsetter resten av uken.

BORR Drilling åpnet 66 kroner og falt ned til 60.60 kroner i løpet av gårsdagen, der alt av oljeaksjer kom for salg igjen. Det er flere vanskelige momenter som nå dominerer markedet. For det førte har du nedstegning av produksjon i Saudi på grunn av angrepet, men meldingene om at 70% var tilbake i produksjon kom raskere enn ventet. I tillegg er det ingen store oljeselskaper som fatter avgjørelser om leteprogram og drilling på basis av et terrorangrep. Det er bare investorpsykologi og spekulasjon som gjør at oljeprisen og aksjene stiger kraftig etter slike hendelser.

WeWork kansellerer sin IPO på Wall Street. Det er september måned og det har vært en fantastisk periode for tech-noteringer og såkalt “ny økonomi”. Det har blitt introdusert vanvittig mange store selskaper i løpet av de siste ni månedene, som nå har blitt mulig å handle for småsparere og tradere over hele verden, men etter WeWork kan det være slutt. Vinduet lukkes plutselig, og er heller ikke et godt tegn for sentimentet i aksjemarkedet. Husk at hovedfunksjonen til meglere og markedet er å hente kapital til vekstselskaper, og hvis dette ikke er mulig (enten fordi meglerne bommer på pris, eller at investorene har blitt risikoaverse) er det også et sterkt tegn om at markedet skal korrigere.

Dagens lesetips:

Fortune sitt profilintervju med Blackstone CEO Steve Schwarzman

Dagens lyttetips:

Pengepodden med Magnus Halvorsen CEO i 2020Bulkers og partner i Magni

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer