Morgenrapport Onsdag

Nikkei +0.24%  Shanghai +0.38%  S&P500 -0.69%  DAX futures +0.45%

Til tross for iskald handelskrig, mulig Brexit utsettelse, renter på junk bonds som skyter i taket, klarte de asiatiske børsene å foreta en stigning som igjen har ført til positive futures over natten. Skulle man i dag få oppleve en ny friskt start i aksjemarkedet? Nå er det tariffer på nær sagt all import fra Kina, jeg vet ikke hva neste trekk blir, men det er ikke gitt at markedet selger av fordi tollen blir økt eller en annen straff blir innført. For investorene bør dette være gammelt nytt. 

-/ FINANSAVISEN intervjuet Magnus Halvorsen i 2020 Bulkers i går. Det var et lærerikt og interessant intervju, fordi Magnus var tydelig på strategien til selskapet. De skal IKKE, slik som andre skipsredere, bruke overskuddet til å gire opp ytterligere, bestille flere båter etc. De skal KUN levere maksimal avkastning på de båtene som ble kjøpt på bunnen av markedet til gunstig finansiering. De planlegger MÅNEDLIGE utbytter fra første kvartal neste år. Capesize ratene lå på 36.000 USD i går, som er nærmere 4x over break-even kostnader for bransjen.

-/ BØRSNOTERTE Sparebanken Øst investerer 15 millioner kroner i Norwegian Block Exchange, i en transaksjon som priser NBX til 90 millioner kroner. Dette er første gang vi ser en europeisk bank investere i en kryptobørs, og det kan være et tegn på at tradisjonelle banker er på glid. Jeg skrev en artikkel på Kryptografen om denne dealen, der jeg også intervjuet Direktør for produkt og forretningsutvikling i NBX.

-/ JEG KOM over en interessant dokumentar som har blitt nevnt på Bloomberg, Financial Times, The Economist, South China Morning Post den siste uken, som heter “American Factory / En fabrikk i Ohio” og går på Netflix. Den handler om det kinesiske selskapet Fuyao som etablerer en bilglassfabrikk i Ohio. Hovedingrediensene er selvfølgelig forskjellig business og fabrikkarbeiderkulturer i de ulike nasjonene, men jeg synes det var et bra innblikk i hvorfor Kina burde blitt tatt steinhardt mye tidligere. Man kan ikke tillate skjev handel (de har tilgang til vestlige markeder, men lukker) med et kommunistisk diktatur, der arbeiderne jobber 12 timer om dagen, har 1 uke ferie i året, der frittstående fagforeninger er forbudt. Alt har jo vært rigget i Kinas favør for å bygge opp økonomien på bekostning av arbeiderklassen i vestlige land. Det biter oss i rompa akkurat nå. 

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen/Kryptografen/BizBot

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer