Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.92% Shanghai+0.65%S&P500+1.48% DAX futures+0.00%

Renteoptimismen fra 2017 og 2018 har forsvunnet, og nå må investorene diskontere inn rekordlav risikofri avkastning igjen. Penger flyter til mer risiko for å sikre en form for avkastning, noe som fører til et dyrere aksjemarked der de som har veddet mot en normalisering av f.eks PE multipler må vente enda noen år. Det gjelder fortsatt å kjøpe det som er dyrt og selge det som er billig. Warren Buffet kommer fortsatt til å underperforme.

Det er vanskelig å si om en handelsavtale kommer på plass i høst, men strategien fra Trump er tydelig; Legge maksimalt med press på Kina, for deretter å gi lettelser / utsettelser når Kina kommer med konsesjoner. Det har vært spekulert lenge i Kinesisk strategi er å vente på at Trump eventuelt mister makten etter presidentvalget neste år. verdens nest største økonomi tåler et par år med handelskrig, bare det blir reversert igjen. Problemet er at det ikke er gitt at neste president kommer til å åpne opp for frihandel igjen slik Kina ønsker. Disse globale handelsavtalen er ikke spesielt populær på ytre venstre fløy, og det kan hende Kina nå konkluderer med at de har større sjanse for en god avtale med Trump.

Oljeprisen har steget 10% på noen korte døgn, og det er vel det fremste tegnet på at aktørene nå gir høyere odds for en handelsavtale. Kina er største netto importør av olje og oljeprodukter i verden, med svært liten egen produksjon. Oljeprisen blir derfor en proxy på økonomisk aktivitet i Kina. Dette har endret seg etter at USA ble selvforsynt med råolje.

-/ BANK NORWEGIANøker utlånsveksten kan vi lese i E24, men dette er tall fra 2. kvartal og før gjeldsregister og innstramminger kom på plass. Ledelsen sier at de nå avslår mange flere lånesøknader enn tidligere. Det er et godt signal på at de kanskje har nådd en form for utlånstopp!

-/ SELVAAG BOLIG skal nå utbetale et utbytte på 2 kroner for første halvår 2019. Det gir en direkteavkastning på 4.3%. Til sammenligning er et gjennomsnitt av boligprisene i Norge opp 1.6% det siste året. Skulle det komme 2 kroner til i utbytte mot slutten av året, vil du får en direkteavkastning på nærmere 9% ved å eie aksjer i Selvaag Bolig.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer