Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.66%  Shanghai -0.29%  S&P500 -0.95%  DAX futures -0.30%

Oljeprisen har hentet inn halvparten av vårens skrell. Mye av denne innhentingen kan tilskrives den gryende konflikten mellom Iran og USA, men det er også helt vanlig at aksjer eller råvarer reverserer deler av en stor bevegelse. Bunnfiskerne slår til når shorterne dekker. Nå står vi foran en sommer, som i følge grafen over er en svært dårlig periode for oljeaksjer. De siste sanksjonene mot Iran traff lederskapet, ikke oljeproduksjonen. Jeg tror bouncen er over, og nå kan det bli kjedelig med oljeaksjer igjen.

-/ TIDEMANDSEN solgte motvillig aksjer i XXL til Altor i følge ham selv. “Jeg håper jeg angrer” var sitatet som ble brukt i pressen. Altor tar en relativ stor posisjon i detaljisten og øker dermed eksponeringen mot sportsmarkedet. De eier Rossignol fra før av, som de har sagt at skal bli blant verdens største skiprodusenter og vinteklærmerke frem til vinter OL i Kina 2022. Det gjenstår å se om de lykkes med XXL, jeg har mine tvil om salget til Tidemandsen var like motvillig som uttalt.

-/ DET ER KRONET en ny konge i det nordiske bankmarkedet,da børsverdien til DNB har oversteget Nordea. Handelsbanken, Swedbank og Danske Bank ligger på nærmest halve børsverdien til DNB som har sitt største nedslagsfelt i Norge. Når det er sagt vokser de raskt i andre skandinaviske markeder, og jeg antar at de nå gir ytterligere gass i Sverige og Danmark.

-/ SIDEN 11. mars har Torbjørn Bull Jenssen i Arcane Crypto og jeg laget ukentlige podcaster om et bredt spekter av temaer og problemstillinger innen kryptografi og blokkjeder. Det har resultert i 14 episoder som ligger allment tilgjengelig på din nærmeste podcast applikasjon. I den siste episoden snakker vi om hva som har skjedd siden vi startet opp og enda mer om Libra lanseringen. Ta deg en lytt og gled deg til sesong 2. 

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer