Morgenrapport Onsdag

Nikkei +1.78%  Shanghai +0.63%  S&P500 +2.10%  DAX futures +0.50%

Jeg synes markedet holder seg relativt bra, tatt i betraktning alle negative momentene som dominerer nyhetsbildet. Mulig anti-trust saker mot fire av USA’s (og verdens) største selskaper, 20% korreksjon i oljeprisen på to uker, handelskrig i full blomst og fallende PMI/sentimentindikatorer. I følge læreboka skulle kanskje investorene valgt andre aktivaklasser for pengene sine, men aksjer er det eneste stedet med mulighet for avkastning. Årsaken er at alle vet at sentralbankene kommer til å styre med sin synlige hånd, det gjør risk/reward god på hver eneste pull-back.

Goldman Sachs har publisert sitt syn på tidslinjen i handelskrigene til Trump. De tror at tariffene mest sannsynlig stopper på 10%, og det betyr en ny avtale i løpet av juli og august. Når det gjelder Kina kommer de ikke til forhandlingsbordet før fjerde kvartal, når økonomien viser svakere utvikling. Da passer det bra med et rally i oktober, november da investorene kanskje skal spekulere i en ny handelsavtale.

-/ JEG FORTSETTER å lete etter gode investeringsmuligheter i fornybart og klimavennlige sektorer, men synes det er vanskelig. NEL har korrigert, og det blir solgt store poster i markedet. Tesla sliter tungt, og her vet jeg ikke hva som skal til for å skape en ny bullstory. Kanskje oppkjøp.Bloomberg skriver om hvordan næringslivet forventer en oppside på $2.1 trillioner som følge av det grønne skiftet, men er lite spesifikk ut over det tallet. Hvor skal disse pengene tjenes og hvem vil dominere markedet?

-/ TEMPERATUREN har blitt skrudd opp for Amazon, Google, Apple og Facebook, som alle nå blir undersøkt av justisdepartmentet eller Federal Trade Commission i USA. Det er anklager om misbruk av markedsmakt, personopplysninger og rosinen i pølsa: Mulig oppsplitting etter den såkalt anti-trust lovgivningen. Kjent materie de siste ukene, men nå ser det ut til at myndighetene møter motstand.WSJ skriver om den klønete fremferden, med ulike etater og departmenter. For eksempel blir Google og Facebook undersøkt av to forskjellige instanser, der en kan frifinne og den andre splitte opp.Kara Swisher i New York Times sabler ned hele prosessenog mener myndighetene kan risikere å ødelegge det som er positivt for å luke ut det negative. Personlig tror jeg det sitter langt inn å ødelegge fire av USA sine største selskaper og eksportartikler. Det ender vel med en bot og mindre justeringer. Derfor kan dette være en kjøpsmulighet, kanskje allerede på sensommeren.

Wall Street forsøker i hvert fall å spille på lag:

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no/Kryptografen Podcast

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer