Morgenrapport Onsdag

Når man ser på asiatiske børser denne uken, er det viktig å skille ut Japan, fordi de har intern volatilitet knyttet til valutaen sin. YEN har vært svak i lang tid, fordi markedet forventer massiv pengetrykking fra ny regjering. For kort tid siden ble det gitt signaler at dette ikke vil skje før til neste år, og mange som var short yen fikk nerver. Rallyet i YEN sendte aksjebørsen ned.

Resten av de asiatiske børsene handler flatt til opp. Jeg tror det kommer til å bli sterkt i både Europa og USA i dag på grunn av Google tallene. Aksjen handler opp 4.7% i pre market.

-/ ET VOLDSOMT rally i Frontline i går. +6.5% i amerikanske handel, og 10% høyere volum enn vanlig. Problemet med slike bevegelser er at det er vanskelig å hoppe på toget. FRO åpner sikkert raskt opp i dag, og da kan mye av potensialet være tatt ut.

-/ KANSKJE STYRKEN stammer fra Kina, ettersom Dryships steg nesten +3%, og Alcoa klatret jevnt over sesjonen og stengte opp +2.2%.

-/ JEG FIKK et morsomt innspill i går, og det var Volvo i Sverige. De har solgt unna personbilavdelingen, og resterende selskap består av lastebil og gravemaskinproduksjon. Selskaper som investerer i dyre kapitalvarer, gjør dette i en syklus. Har det vært dårlige tider, så bruker du heller den gamle rusthaugen, men investerer i nytt utstyr så fort banken din låner deg penger og du ser at oppdragsmengden øker. Jeg tror vi er i startfeltet nå. I tillegg gjelder vel det samme for Bjørn Kjos og de som kjører lastebiler; Nye maskiner bruker mindre fuel, ergo mer effektive i konkurransen med resten av markedet. I fjor var aksjen aldri over 100 kroner, men i 2012 var den i 120 svenske kroner. Nå ser den ut til at den bryter 100 kroner på vei opp. Kanskje det ligger 20% i aksjen i år, ingen vanskelig spådom hvis den globale økonomien forbedres.

-/ ER DET NOEN som følger Oslo Børs VPS holding ASA? Den er dessverre listet på unotertelisten, fordi finansdepartmentet heller ville ha omsetningen i aksjen uregulert enn på børsen. Aksjen var i 95 kroner for 2 år siden, 70 kroner for 1 år siden, og 46 kroner nå. Ser på volumet; Det går store poster hver dag, og Bente Landsnes kjøpte aksjer i markedet forrige uke. Jeg hadde ikke skrevet om aksjen, hvis det ikke var for at omsetningen på børsen, altså handelsvolumet, er betraktelig bedre i 2013. Nå havner vi flere dager over 4 milliarder, og det er dobbelt så høyt som i fjor. Oslo Børs tjener mer penger enn for seks måneder siden, men aksjekursen er 20% lavere.

 

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer