Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.11% Shanghai-0.91%S&P500-0.00% DAX futures-0.70%

Hvis dere lurer på hvorfor jeg omtaler et stort innslag amerikanske aksjer, og spesielt tech aksjer, finner dere svaret i denne grafen. Den viser amerikanske aksjer målt mot resten av den industrielle verdens aksjer. Se hvordan de outperformer under store teknologiske skifter, og den hinsides veksten i teknologi og software selskaper vi har sett de siste ti årene. 2 standardavvik over resten av gjengen.

Hvis fremveksten av el-biler bekymret oljebransjen, burde de ta en titt på hva elektriske busser gjør med oljeetterspørselen. IKina vil overgangen til el-busser føre til bortfall av 270.000 fat olje om dagen, i inneværende år. Cirka 15% av norges produksjon. Målt mot e-biler har busser et helt annet forbruksmønster. For hver 1000 el-bil bortfaller 15 fat olje om dagen. For hver 1000 el-buss bortfaller 500 fat olje om dagen…

-/ NÅ KOMMER BØRSNOTERINGEN av Lyft, en konkurrent av Uber. Disse transportselskapene leder utviklingen i verden på personforflyttelse til en billig penge. De som har prøvd Voi sine elektriske scootere i Oslo allerede, har kanskje forstått av mikromobilitet vil også ha en plass i storbyer. Både Lyft og Uber kjøper scooterselskaper over en lav sko og tilbyr derfor mobilitetsløsninger i flere viktige vertikaler. Jeg tror Lyft er et selskap vi skal følge på børsen,da det er første og største som blir notert frem til Uber gjør sin IPO senere i år.

Jeg har lenge hatt lyst til å lage en podcast om krypto. I vinter tok jeg kontakt medTorbjørn Bull JensseniArcane Cryptomed et konkret forslag som endte i de fire første episodene avKryptografen Podcast. Målet vårt er å “nerde” rundt konsepter og dagsaktuelle temaer innen krypto og blokk kjeder.Hvis du synes timingen er rar fordi Bitcoin har mistet 80% av verdien sin siden toppnoteringen i 2017, ønsker jeg å parere med at det var i 2001 du burde ha kjøpt IT aksjer. Det var etter IT krakket og før et 17 år langt bullmarked som har snudd opp ned på næringslivet og verden slik vi kjenner den. Alt av rettigheter og verdier kommer en dag til å ligge på en ledgerteknologi, og mer enn hva du kan se for dag vil ligge på en de-sentralisert blokk kjede. Lytt til våre fire første episoder påItunesellerSoundcloud.

Mvh

Richard Paulsen


Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer