Morgenrapport Onsdag

Wall Street steg gjennom dagen, for deretter å stenge over plusstreken. De asiatiske børsene var ikke like feststemte, og Nikkei leder med en nedgang på -2.5%. Kjøpte man aksjer i går, må man tålmodig vente på neste trigger, eller kjøpe mer på røde kurser i dag. Døren åpner en gang i uken, for de som er underinvestert. Det kommer kvartalstall fra verdens viktigste banker de neste dagene, og du skal være pessimist hvis du tror alle tre bommer stygt.

Senere i dag kommer consumer price index og homebuilders sentiment, men det vil mest sannsynlig ikke bevege markedet. FED sin beige book derimot, har potensialet til å skape jubelrop eller skrubbsår.

-/ I GÅR SKREV jeg varmt om NAUR, som nå har korrigert -10% fra toppen, sammen med flere andre Kinarelaterte aksjer. Det gir en fin mulighet til de som har gått glipp av oppturen, for i 2013 vil det potensielt være flere triggere for selskapet; Full produksjon, stigende jern malm priser og nyheter fra Kina.

-/ JEG FRYKTER EN TOPP i markedet når Societe Generals Albert Edwards blir bullish (han er kjent som en kronisk pessimist); Nå ser han gode kjøp i aksjemarkedet.

-/ ENDA EN grunn for at bankene kan være en spennende investering: Bunnlinjen øker betraktelig fra 2011 til 2012, men bonusene er fortsatt på et lavt nivå, rett og slett fordi det er lite politisk korrekt å betale ut store deler til de ansatte etter finanskrisen. Morgan Stanley utsetter utbetalingen i tre år for de som tjener over 2 millioner kroner. I fjor begrenset de kontantandelen til maks $125.000, og resten ble gitt i aksjer med lock up periode.

-/ I DAG legger Goldman Sachs frem resultater, samtidig som de ansatte får vite bonusen sin. I morgen er det Bank of America, og fredag er det Morgan Stanley.

-/ INTERESSANTE synspunkter fra Selvaags Schuman og Henry Ford. Hemmeligheten ligger i volumet, ikke høye priser. Lavere priser, og lavere marginer, betyr høyere volume for da har folk råd til å kjøpe. Schuman sier derfor at han ønsker en nedgang i boligmarkedet, slik at byggekost kan synke, og dermed få nyeetablerere ned fra gjerdet.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer