Morgenrapport Tirsdag

Nikkei-0.37% Shanghai+0.66%S&P500+0.12% DAX futures+0.25%

Topper markedet ut snart? Det er vel spørsmålet på alles lepper, men ingen har ett godt svar. Ser vi på grafen over, kan det tyde på at vi er tilbake der investorene valgte å selge aksjer i fjor. Selv om rallyet, hittil i år, har vært uavbrutt og sterkt er det ingen garanti for at det fortsetter, spesielt når man nærmer seg slike motstandsområder. Det er ventet at USA og Kina kommer med en handelsavtale snart, og det kan faktisk være inndiskontert allerede og markere en midlertidig topp.

På Fredag skrev jeg om Swedbank og kursfallet etter anklagene om mulig hvitvaskings problemer i Baltikum. Der skrev jeg at insiderne hamstret aksjer,men linket til en gammel DN artikkel. Her er riktig link. Kjøpte du aksjer på 165 SEK på fredag kunne du solgt i går på 174 SEK. Jeg tror det er mer oppside, da jeg ikke kan se for meg en større straffereaksjon enn bot.

NEL sender børsmeldinger annenhver dag i februar om nye kontrakter i Sør-Korea, Sveits, om samarbeid med de største aktørene på på fuel siden og det er ingenting som tyder på at denne nyhetsflyten skal stoppe opp. (De melder alt av store og små kontrakter). Toppnotering i 2019 er på 6 kroner, nå får du kjøpt den 10% lavere..

Jeg anbefale alle å lytte til siste Finanslunsj, podcasten til Finans Norge. I denne utgaven har Tom Staavi besøk av Torbjørn Bull Jenssen fra Arcane Crypto og Stig Aleksander Kjos-Mathisen Fra Norwegian Block Exchange (Eid av Norwegian). Her kommer det klart frem hvordan Norwegian skal bruke egen token/coin for å selge flyreiser og spare 1 milliard kroner i året på Visa/Mastercard avgifter. Dette blir lansert allerede i Mars for amerikanske forbrukere. Da blir det enklere forstå hvorfor Starbucks skal lansere egen betalingsenhet, hvorfor store matvarekjeder kommer til å inkludere cryptovaluta på sine fordelskort osv. Den store taperen på denne trenden blir Visa som i dag tarnærmere 2% av alle transaksjoner i avgift. Aksjekursen til Visa handler på All-Time High igjen i noe som kan bli denne generasjonens vakreste dobbel topp!

Mvh

Richard Paulsen
Nordnetbloggen.no/BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer