Morgenrapport Onsdag

Nikkei+0.14%Shanghai+1.30%S&P500+0.47% DAX futures+0.10%

Færre fondsparere deltar i nyttårsrallyet på Wall Street ettersom de fortsetter å trekke penger ut av aksjefond. Korrelasjonen har vært sterk i hele fjor, men nå er det en dis-connect mellom penger ut og bevegelsen i S&P500. Hvem er det som kjøper?

Equinor leverte kvartalstall i dag tidlig, og selv om overskriftene varierte mellom skuffelse og glede, var det definitivt ingen negative overraskelser. De øker utbyttet, de øker leteprogrammene, de guider sterkt for 2019, de satser har dere på Brasil som åpnes opp for internasjonale aktører, men de innfører ikke et tilbakekjøpsprogram for aksjer. Noen hadde kanskje ventet at selskapet ville kjøpe egne aksjer, men økt utbytte er like bra. Rent kontantbidrag for å tette hull i statsbudsjettet kommer også deg som privatinvestor til gode.

AkerBP derimot leverte 12% lavere bunnlinje enn ventet, og aksjen kan får juling i dag. Merk at denne aksjen også har vært kursvinner på oljerebound, og det ligger kanskje litt ekstra forventninger i aksjekursen som følge av aktiv eier og offensiv vekstplaner.

Hunter Group er et spill på økte tankrater og spesielt for moderne skip når de nye utslippsreglene blir innført i januar 2020.På mandag publiserte jeg et innlegg der jeg fremhevet tre mulige triggere i Hunter Group det neste året.

Boligprisene viste oppgang i januar, men i historisk kontekst for storbyene var det ikke en sterk måned. Januar setter ofte tonene for resten av året, og oppgangen bør ligge på rundt regnet 3%. Det betyr at hvis boligprisene stiger på årsnitt 5-7%, så gjør man unna neste halvparten av oppgangen i januar. Solon Eiendom har handlet mellom 36-39 kroner siden midten av november i fjor. Kursen har enten truffet en vegg, eller konsoliderer for videre oppgang. Jeg lurer på hva oppsiden i aksjen er hvis boligmarkedet resten av året utvikler seg flatt til ned. Det samme gjelder Selvaag Bolig som toppet ut på 42-44 kroner tre ganger i 2018. I går stengte den 42.95 kroner.

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer