Morgenrapport Onsdag

Nikkei -0.14%  Shanghai +0.00%  S&P500 -1.40%  DAX futures +0.00%

Det er kanskje ikke noen overraskelse at global pengetilførsel (økning som følge av vekst eller stimuli) er veldig nært korrelert med aksjemarkedet. Penger søker avkastning. Ser du på den hvite grafen i midten av 2018, viser det sentralbankenes innstramminger i fjor sommer. Det slo på børsindeksene 2-3 måneder senere, akkurat som det gjorde i 2010 og 2014. Utfordringen i 2019 er at vi ikke har indikasjoner på at innstrammingene skal avsluttes. Mange vil kanskje da hevde at markedet skal ned eller i beste fall utvikle seg flatt. 

Markedet i Norge, Europa og USA falt i går, da det verserte rykter at USA hadde trukket seg fra handelssamtalermed Kina for den neste uken da de står fastlåst på opphavsrttigheter og industrispionasje. Handelsrådgiver Larry Kudlow dementerte dette en time før stengetid på Wall Street, og markedet hentet seg delvis inn igjen, men ikke nok til at dagen i dag blir sterk. Jeg tror det må en signert avtale til for at storyen rundt avtagende vekst i Kina kan bidra til å løfte markedet igjen, spesielt i Asia. Kina prøver å motvirke nødvendigheten av en ny handelsavtale ved stimulere egen økonomi gjennom store skattekutt for personer og bedrifter. Det er kommunistene sine dét!

-/ SPAREBANK 1 mener REC Silicon trenger mer penger eller kan gå under i løpet av året. Kineserne opprettholder tollmurene som skaper skjevheter i sektoren, samtidig som de bygger opp egen solindustri og produksjon. Spørsmålet er hvordan utsiktene for REC blir vurdert etter ett år til der kinesiske selskaper kan øke forspranget og ta markedsandeler. Dette har vært den vanskeligste “grønn skifte” aksjen å tjene penger på.

-/ JOSH BROWN har skrevet et informativt innlegg om rentes rente. Dette kan aldri gjentas for mye, men vinkelen denne gangen er på langsiktighet, sekvensiering, trading og kraften i at sparing lønner seg. Investerte du penger i 2009 har du 152% avkastning frem til i dag, med reinvestert utbytte.

På torsdag arrangerte BizBot en Investor Kick-Off for nærmere 70 fremmøtte. Det var et vellykket arrangement i alle henseende. Dere kan lese en recap fra kvelden her!

Mvh

Richard Paulsen

Nordnetbloggen.no / BizBot.no

Richard Paulsen
Richard Paulsen
Gründer/Skribent

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer